Žuvies sriuba su žaliąja citrina ir kokosų pienu

Turbūt nekartą girdėjote sakant, kad ketvirtadienis žuvies diena. Kai gyvenome Taline vaikai lankė tarptautinę mokyklą ir joje pietums vaikai gaudavo tik vieną karštą patiekalą, o ketvirtadienis buvo sriubos diena. Tad ši sriuba įprasmina abu ketvirtadienių patiekalus- žuvis +sriuba.

Man labai patiko jos greitas pagaminimas ir aštrokas skonis. Na aš dar pridėjau ryžių makaronų, nes atrodė, kad truks sotumo. 

Meniu planavimas

Sudėk savo chaotišką kasdienybę į sistemą

Žuvies sriuba su žaliąja citrina ir kokosų pienu

Įvertinimų nėra
Gaminimo laikas 30 minutes
Patiekalas sriuba
Virtuvė skandinavijos
Porcijos 4

Reikės
  

  • 500 g baltos žuvies filė menkės, oto arba tilapijos
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas
  • 3 česnako skiltelės
  • 1 v. š. šviežio imbiero tarkuoto
  • 1 v. š. raudonojo kario pastos
  • 1 skardinė 400ml kokosų pieno
  • 500 ml žuvies arba daržovių sultinio
  • 1 v. š. žuvies padažo
  • 2 laimų sultys
  • 1 raudonas čili nebūtina, jei norite papildomo aštrumo
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • Šviežios kalendros
  • Laimo pateikimui

Gaminimas
 

  • Žuvies filė nuplaukite ir nusausinkite. Pagardinkite žiupsneliu druskos ir pipirais. Atidėkite į šalį.
  • Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite pjaustytus svogūnus ir kepkite, kol suminkštės ir taps skaidrūs.
  • Įmaišykite susmulkintą česnaką, tarkuotą imbierą ir raudonojo kario pastą. Pakepkite 1–2 minutes, kol pasidarys kvapnūs.
  • Supilkite kokosų pieną ir žuvies arba daržovių sultinį. Maišykite, kad susijungtų, leiskite skoniams apsijungti. Užvirkite.
  • Į verdančią sriubą suberkite pagardintą žuvies filė. Leiskite virti 8–10 minučių arba tol, kol žuvis taps nepermatoma ir lengvai suskils šakute.
  • Įmaišykite žuvies padažą, laimo sultis ir susmulkintą raudonąjį čili (jei naudojate).
  • Supilkite sriubą į dubenėlius, papuoškite šviežia kalendra ir žaliosios citrinos skiltelėmis.
  • Skanaus!
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!

Kiti receptai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas