Svogūną smulkiai supjaustykite, perpjaukite vyšninius pomidorus, supjaustykite agurkus.
Į dubenį dėkite susmulkintas petražoles, česnako skiltelę, citrinos sultis ir supilkite alyvuogių aliejų. Išmaišykite ir atidėkite.
Aštuonkojį pašlakstykite alyvuogių aliejaus ir citrinos mišiniu ir pakepkite grilyje po 3-4 min, iš abiejų pusių. Atvėsinkite ir supjaustykite kąsnio dydžio gabaliukais.
Į serviravimo lėkštę dėkite salotas, ant jų daržoves ir alyvuoges, aštuonkojį. Gausiai sulaistykite pasiruoštu užpilu.
Palikite salotas kambario temperatūroje apie 30 minučių, kad skoniai susimaišytų. Prieš patiekdami salotas galutinai išmaišykite, paragaukite ir, jei reikia, pagardinkite citrinos sultimis arba druska. Patiekite kaip užkandį arba lengvą pagrindinį patiekalą.