Go Back
+ servings

Salotos su aštuonkoju

Įvertinimų nėra
Gaminimo laikas 25 minutes
Patiekalas Užkandis
Porcijos 4

Reikės
  

  • 1 virtas aštuonkojis maždaug 1,5 kg
  • Salotų mišinio
  • 4 6 vyšniniai pomidorai perpjauti per pusę
  • 1/2 mažo raudonojo svogūno smulkiai pjaustyto
  • Sauja petražolių apie 2 šaukštai, kapotų
  • 1 skiltelė česnako smulkiai pjaustyta
  • 2 agurkai
  • 10-12 juodųjų alyvuogių
  • 2 citrinų sultys
  • Alyvuogių aliejaus
  • Druskos pagal skonį

Gaminimas
 

  • Svogūną smulkiai supjaustykite, perpjaukite vyšninius pomidorus, supjaustykite agurkus.
  • Į dubenį dėkite susmulkintas petražoles, česnako skiltelę, citrinos sultis ir supilkite alyvuogių aliejų. Išmaišykite ir atidėkite.
  • Aštuonkojį pašlakstykite alyvuogių aliejaus ir citrinos mišiniu ir pakepkite grilyje po 3-4 min, iš abiejų pusių. Atvėsinkite ir supjaustykite kąsnio dydžio gabaliukais.
  • Į serviravimo lėkštę dėkite salotas, ant jų daržoves ir alyvuoges, aštuonkojį. Gausiai sulaistykite pasiruoštu užpilu.
  • Palikite salotas kambario temperatūroje apie 30 minučių, kad skoniai susimaišytų. Prieš patiekdami salotas galutinai išmaišykite, paragaukite ir, jei reikia, pagardinkite citrinos sultimis arba druska. Patiekite kaip užkandį arba lengvą pagrindinį patiekalą.
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!