Go Back
+ servings

Keksas su Rikotos sūriu ir avietėmis

Įvertinimų nėra
Gaminimo laikas 15 minutes
Kepimo laikas 45 minutes
Visas laikas 1 hour
Patiekalas Desertas
Porcijos 8

Reikės
  

  • 3 vnt. kiaušinių
  • 100 g sviesto
  • 250 g Rikotos sūrio
  • 150 g cukraus
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 220 g miltų
  • Žiupsnelis druskos
  • Aviečių ir mėtų papuošimui

Gaminimas
 

  • Orkaitę įkaitinkite iki 180C. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.
  • Trynius išplakite kartu su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska iki baltos masės. Supilkite ištirpintą sviestą. Viską gerai išmaišykite. Sudėkite rikotą, supilkite grietinę ir vėl viską išmaišykite.
  • Kitame dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius.
  • Sumaišykite skystuosius produktus kartu su sausaisiais.
  • Pabaigoje atsargiai įmaišykite iki standžių putų išplaktus kiaušinių baltymus.
  • Mentele įmaišykite avietes.
  • Tešlą pilkite į kekso formą ir kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje 40 -45 min. Išėmę iš orkaitės atvėsinkite.
  • Puoškite avietėmis ir mėtomis.
  • Skanaus!!!
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!