Labai paprastas ir labai skanus patiekalas. Tas, kuris tikrai užsiliks musu šeimos meniu. Jei ieškot ką įdomesnio pasigaminti pietums – gaminkit šią vištieną.
Ingredientai:
- 700g vištienos krūtinėlės arba šlaunelių be kaulų ir be odos,
- 1 svogūnas
- 2 skiltelės česnako,
- 1 valgomasis šaukštas malto šviežio imbiero
- 1 raudonas čili (nebūtinai)
- 2 arbatiniai šaukšteliai laimų žievelės,
- 1 skardinė riebaus kokosų pieno
- 1 valgomasis šaukštas žuvies padažo
- 2 šaukštai aliejaus kepimui
- 2 šaukštai šviežiai spaustų laimų sulčių
- Saujelė šviežios kalendros
- Pateikimui: laimų skiltelės ir griežinėliais pjaustytas čili
Jums taip pat gali patikti:
- Įkaitinkite nedidelę keptuvę (aš naudoju ketaus) ant vidutinės ugnies. Įpilkite 1 šaukštą aliejaus ir įkaitinkite.
- Į keptuvę dėkite vištieną ir kepkite, kol apskrus iš abiejų pusių, po 2–3 minutes iš kiekvienos pusės. Išimkite vištieną iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
- Į keptuvę įpilkite likusį šaukštą aliejaus ir pakepinkite svogūną, česnakus ir imbierą. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir kepkite dažnai maišydami, kol svogūnas lengvai paruduos.
- Į keptuvę sudėkite čili, laimų žievelės, supilkite kokosų pieną ir žuvies padažą. Užvirinkite ir mediniu šaukštu nuo keptuvės dugno nubraukite apskrudusius gabaliukus.
- Sumažinkite ugnį ir sudėkite vištieną atgal į keptuvę. Vištieną troškinkite po 10 minučių, iš abiejų pusių arba kol vištiena išsitroškins.
- Į padažą įpilkite laimų sultis ir pagal skonį pagardinkite druska.
- Ant viršaus pabarstykite smulkintų kalendrų ir čili pipirų. Patiekite!
Skanaus!