Vištiena kokosų ir laimių padaže

Labai paprastas ir labai skanus patiekalas. Tas, kuris tikrai užsiliks musu šeimos meniu. Jei ieškot ką įdomesnio pasigaminti pietums – gaminkit šią vištieną.

Ingredientai:

  • 700g vištienos krūtinėlės arba šlaunelių be kaulų ir be odos,
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako,
  • 1 valgomasis šaukštas malto šviežio imbiero
  • 1 raudonas čili (nebūtinai)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai laimų žievelės,
  • 1 skardinė riebaus kokosų pieno
  • 1 valgomasis šaukštas žuvies padažo
  • 2 šaukštai aliejaus kepimui
  • 2 šaukštai šviežiai spaustų laimų sulčių
  • Saujelė šviežios kalendros
  • Pateikimui: laimų skiltelės ir griežinėliais pjaustytas čili

  1. Įkaitinkite nedidelę keptuvę (aš naudoju ketaus) ant vidutinės ugnies. Įpilkite 1 šaukštą aliejaus ir įkaitinkite.
  2. Į keptuvę dėkite vištieną ir kepkite, kol apskrus iš abiejų pusių, po 2–3 minutes iš kiekvienos pusės. Išimkite vištieną iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
  3. Į keptuvę įpilkite likusį šaukštą aliejaus ir pakepinkite svogūną, česnakus ir imbierą. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir kepkite dažnai maišydami, kol svogūnas lengvai paruduos.
  4. Į keptuvę sudėkite čili, laimų žievelės, supilkite kokosų pieną ir žuvies padažą. Užvirinkite ir mediniu šaukštu nuo keptuvės dugno nubraukite apskrudusius gabaliukus.
  5. Sumažinkite ugnį ir sudėkite vištieną atgal į keptuvę. Vištieną troškinkite po 10 minučių, iš abiejų pusių arba kol vištiena išsitroškins.
  6. Į padažą įpilkite laimų sultis ir pagal skonį pagardinkite druska.
  7. Ant viršaus pabarstykite smulkintų kalendrų ir čili pipirų. Patiekite!

Skanaus!

Kiti receptai