Velykinis migdolinis keksas

Ir tai yra mano šių metų velykinių vaišių atradimas ir puošmena. Niekada negalvojau, kad šis grožis taip lengvai ir paprastai pagaminamas. Svarbiausia turėti tikrai gerą apvalaus kekso formą. O visa kitą ir taip gausis.

Suplanuok savo šeimos meniu

Ir taupyk laiką, pinigus ir energiją!

Ingredientai:

  • 4 kiaušiniai
  • 120g cukraus
  • 150 migdolų miltų
  • 100g kvietinių miltų
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 150 g sviesto
  • 100g grietinės arba jogurto

Glajui:

  • 100g Philadelphia sūrio
  • 100ml grietinėlės (36%)
  • 1 šaukštas cukraus pudros

  1. Kiaušinio baltymus atskirkite nuo trynių.
  2. Trynius išmaišykite su cukrumi. Sviestą išlydykite ant nedidelės kaitros saugodami, kad neužvirtų. Kiek pravėsusį supilkite į kiaušinių masę, sudėkite grietinę (jogurtą). Gerai išmaišykite.
  3.  Kvietinius miltus persijokite ir sumaišykite su migdolų miltais bei kepimo milteliais.
  4. Sausų produktų mišinį sumaišykite su tryniu mase.
  5. Kiaušinio baltymus išplakite iki standžių putų ir per keletą kartų įmaišykite į masę. Viską išmaišykite ir supilkite į sviestu išteptą kekso kepimo formą.
  6. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje, priklausomai nuo pyrago storio, 30-40 minučių. Ar keksas jau iškepė galite patikrinti su mediniu iešmeliu. Jei iešmelis švarus – keksas iškepęs.
  7. Paruoškite glajų. Grietinėlę kartu su cukrumi išplakite iki standžių putų ir įmaišykite sūrį. Šaukšto pagalba uždėkite ant kekso formuodami nubėgimus. Papuoškite.
  8. Patiekite su puodeliu arbatos ar kavos, ar stikline pieno.

Skanaus!

Kiti receptai