Ir tai yra mano šių metų velykinių vaišių atradimas ir puošmena. Niekada negalvojau, kad šis grožis taip lengvai ir paprastai pagaminamas. Svarbiausia turėti tikrai gerą apvalaus kekso formą. O visa kitą ir taip gausis.
Ingredientai:
- 4 kiaušiniai
- 120g cukraus
- 150 migdolų miltų
- 100g kvietinių miltų
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 150 g sviesto
- 100g grietinės arba jogurto
Glajui:
- 100g Philadelphia sūrio
- 100ml grietinėlės (36%)
- 1 šaukštas cukraus pudros
- Kiaušinio baltymus atskirkite nuo trynių.
- Trynius išmaišykite su cukrumi. Sviestą išlydykite ant nedidelės kaitros saugodami, kad neužvirtų. Kiek pravėsusį supilkite į kiaušinių masę, sudėkite grietinę (jogurtą). Gerai išmaišykite.
- Kvietinius miltus persijokite ir sumaišykite su migdolų miltais bei kepimo milteliais.
- Sausų produktų mišinį sumaišykite su tryniu mase.
- Kiaušinio baltymus išplakite iki standžių putų ir per keletą kartų įmaišykite į masę. Viską išmaišykite ir supilkite į sviestu išteptą kekso kepimo formą.
- Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje, priklausomai nuo pyrago storio, 30-40 minučių. Ar keksas jau iškepė galite patikrinti su mediniu iešmeliu. Jei iešmelis švarus – keksas iškepęs.
- Paruoškite glajų. Grietinėlę kartu su cukrumi išplakite iki standžių putų ir įmaišykite sūrį. Šaukšto pagalba uždėkite ant kekso formuodami nubėgimus. Papuoškite.
- Patiekite su puodeliu arbatos ar kavos, ar stikline pieno.
Skanaus!
-
Maisto planavimas – asmeninė konsultacija€39,00
-
Asmeninis 1 savaitės meniu sudarymas€25,00
-
Product on saleKaip suplanuoti meniu šeimai: 4 savaičių kursasOriginal price was: €89,00.€49,00Current price is: €49,00.