Velykinis kokosinis keksas

Tobulai drėgnas ir labai kokosiškas, puikiai tiks ne tik šventiniam stalui. Tai desertas, kuris nereikalauja įmantrių papuošimų, bet vis tiek tampa mylimiausiu ant stalo. Manau jis iš tų, kur dar nepabaigus paskutinio kąsnelio jau galvoji kada kitą kartą išsikepti. Puikiai tinka šventiniam rytui su puodeliu kavos arba saldžiam vakaro užbaigimui.

Rekomenduoju išsikepti iš vakaro ir laikyti pridengtą, kad neapdžiūtų. Jei liko nesuvalgytas nuo švenčių taip pat nepergyvenkit, minkštas ir šviežias bus dar geras tris dienas.

Kokosinis keksas

Įvertinimų nėra
Gaminimo laikas 15 minutes
Kepimas 50 minutes
Visas laikas 1 hour 5 minutes
Patiekalas Desertas
Porcijos 8

Reikės
  

  • 150 g sviesto kambario temperatūros
  • 100 g cukraus
  • 3 vnt. didelių kiaušinių
  • 1 skardinės 400 g kokosų pieno
  • 100 g kokosinių miltų
  • 150 g miltų
  • 1 ½ arb. š. kepimo miltelių
  • ½ arb. š. vanilinio cukraus
  • ½ arb. š. druskos
  • 100 g kokosų drožlių

Glaistui:

  • 1 žaliosios citrinos sulčių
  • 120 g miltelinio cukraus

Gaminimas
 

  • Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Kekso formą ištepkite aliejumi arba sviestu.
  • Kiaušinius kartu su cukrumi išplakite elektriniu plaktuvu kol pradės baltuoti.
  • Plona srovele supilkite ištirpintą sviestą. Išmaišykite.
  • Supilkite kokosų pieną ir dar kartą išplakite.
  • Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius vanilinį cukrų ir druską. Suberkite miltų mišinį į kiaušinių plakinį ir lišmaišykite šaukštu, kol neliks sausų miltų.
  • Suberkite kokosų drožles ir dar kartą išmaišykite.
  • Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. Ar keksas iškepęs galite aptikrinti mediniu pagaliuku. Jei jis švarus- keksas iškepė
  • Glaistui šakute išplakite žaliosios citrinos sultis su milteliniu cukrumi iki vientisos tirštos masės. jis turi būti pakankamai tirštas, bet ne per daug, kad tekėtų užpiltas ant kekso. Norimą glaisto tirštumą reguliuokite, įpildami daugiau citrinos sulčių arba įberdami daugiau miltelinio cukraus.
  • Glaistu aptepkite atvėsusio kekso viršų ir apibarstykite kokosų drožlėmis.
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!

Kiti receptai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas