Arba kai svajonės pildosi…
Nuo pat pirmų dienų, kai tik mano kuriamas turinys tapo pastebimas, aš slapčia, svajojau atsidurti LRT laidoje „Labas rytas, Lietuva”.
Jau daug metų neįsivaizduoju ryto be šios laidos, o kaskart pamačius maisto rubrikas sau kartojau, kad vieną dieną ten būsiu ir aš. Ir ta diena išaušo!!! Net nesvarsčius priėmiau kvietimą nusifilmuoti ir pradėjau atsakingai ruoštis filmavimui. Tik nuspręsti ką gaminsiu buvo kur kas sudėtingiau nei priimti kvietimą filmuotis, nes sutarėme filmuoti parke, o ten kaip žinia nei plaktuvą į elektros lizdą įjungsi nei orkaitę rasi, tad užduotis pasitaikė tikrai ne iš lengvųjų.
Situaciją lengvino tik tai, jog tikrai žinojau, kad gaminsiu desertą. Meduoliai ir kažkoks desertas su jais jau kuris laikas vis sukosi galvoje, tad tiesiog pasitelkiau fantaziją ir patirtį, apjungiau lietuvių mėgstamus skonius (varškė, kondensuotas pienas ir meduoliai) ir gavosi labai vasariškas ir netikėtai skanus desertas.
Tad kviečiu pažiūrėti laidą ir pasigaminti desertą namuose.
Gidas, kaip šeimos meniu planavimą paversti įpročiu!
Keturių savaičių meniu planavimo kursas
2 porcijoms reikės:
- 6 meduolių (galima keisti sausainiais arba granola)
- 6 šaukštų džemo, sirupo ar pertrintų uogų su cukrumi
- 250g rikotos sūrio
- 1-2 šaukštų kondensuoto pieno
- Sezoninių vaisių ar uogų
- Mėtų papuošimui
Meduolius (arba sausainius) sumalkite iki trupinių.
Rikotos sūrį kartu su kondensuotu pienu išmaišykite iki vientisos masės.
Į stiklainio dugną dėkite pusę kiekio trupinių. Ant jų – 3 šaukštus džemo. Tada pusę rikotos ir kondensuoto pieno mišinio ir viską užklokite gausiu sluoksniu sezoninių uogų arba vaisių. Papuoškite mėtų šakele.
Skanaus!