Šį receptą priskirčiau prie klasikinių receptų: visi žino, visi gamina ir tie kas gamina turi savą receptą, bet rezultatas tas pats – varškės desertas su želė gabaliukais. Tad aš nusprendžiau pasidalinti savuoju, nes na vis kyla noras pabandyti naujus skonius, tad gal ims ir patiks mano variantas.
Mano sūris su želė yra su kondensuotu pienu. Dažnai naudoju varškę skirtą kepiniams – ji skystesnė, tad jokios grietinės ar grietinėlės nededu. Jei naudosite tradicinę varškę pusė puodelio grietinės ar grietinėlės tikrai nepakenks. Grietinėlę galit išplakti prieš supildami, taip sūris bus dar puresnis.
Želė renkuosi kuo įvairesnių spalvų, taip sūris būna spalvingas ir dar labiau viliojantis.
Jums reikės:
- 800 g varškės
- 200 g saldinto kondensuoto pieno
- 100ml vandens
- 3 šaukštai želatinos
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus
- 3 pakeliai įvairių spalvų želės
1. Želė paruoškite pagal instrukciją iš anksto. Aš visada pilu mažiau vandens, kad būtų tvirtesnė ir stingtinu plačiose, gilesnėse lėkštėse, kad būtų patogu supjaustyti gabalėliais.
2. Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite 30 min. išbrinkti. Tuomet ištirpinkite garų vonelėje ir atvėsinkite.
3. Varškę pertrinkite per sietelį. Sudėkite kondensuotą pieną ir vanilinį cukrų bei išplakite. Pildami nedidele srovele įmaišykite želatiną ir viską dar kartą gerai išmaišykite.
4.Sudėkite želė gabalėlius ir atsargiai išmaišykite mentele.
5. Supilkite masę į formą ir palikite sustingti šaldytuve per naktį.
Skanaus!