Ukrainietiškas aguonų pyragas

Aguonų niekada nemėgau ir nemėgstu, net ir šimtalapio nevalgau jei nėra, kas nori suvalgyti manojo gabalėlio aguonininę dalį, tad ir šį pyragą buvau užsisaugojus gan seniai , bet vis atidėliojau, nes galvoju kiti valgys, o aš tai tik žiūrėsiu, nes aguonų čia jau neišrinksi…

Bet valgiau ir visai patiko, nors gabalėlis ir buvo nedidelis, bet tą gabalėlį priskirčiau gerai pradžiai.

Ingredientai:

  • 125-130 g aguonų
  • 4 kiaušiniai
  • 100 g cukraus
  • 125-130 g sviesto
  • 140 g miltų
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 115 g graikinių riešutų
  • Žiupsnelis druskos
  1. Į puodą suberkite aguonas, įpilkite vandens tiek, kad apsemtų aguonas maždaug 3 cm aukščiau. Uždenkite dangčiu ir virkite 5 minutes. Po 5 minučių išjunkite ugnį ir leiskite aguonoms pamirkti dar 20 minučių. Tada nupilkite vandenį ir leiskite aguonoms nuvarvėti smulkiame sietelyje.
  2. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Kiaušinių baltymus išplakite mikseriu arba šluotele.
  3. Į trynius suberkite cukrų ir plakite, kol pasikeis spalva. Toliau plakite trynių masę ir įmaišykite ištirpintą sviestą, druską, miltus, kepimo miltelius. Pabaigoje suberkite smulkintus graikinius riešutus.
  4. Patarimas: graikinių riešutų skonis bus geresnis, jei juos šiek tiek paskrudinsite orkaitėje arba keptuvėje.
  5. Į tešlą įmaišykite virtas aguonas ir dalimis šaukštu sudėkite išplaktus kiaušinių baltymus.
  6. Kepimo formą ištepkite sviestu arba pabarstykite miltais. Supilkite tešlą į formą ir tolygiai išlyginkite. Kepkite 180°C temperatūroje 40 – 45 minutes.
  7. Iškepus leiskite atvėsti bent 10 minučių.

Skanaus!

Receptas iš  https://ukrainian-recipes.com

Kiti receptai