Šį pyragą gaminau pyragų dienai. Kodėl šis? Vieno atsakymo čia nėra, bet turbūt labiausiai įkvėpė jau gaminti trupiniai pyragai su uogomis, tad papildymas sūrio sluoksniu atrodė labai logiškas žingsnis. Ir dar, pyragai su kaušeliu ledų yra mano mėgstamiausi, tad čia buvo dar vienas pliusas šiam pyragui.
Ir nors ingredientų sąrašas atrodo ilgas, ingredientų sąraše produktai kartojasi, o kad pagamintumėte tikrai skanų trupininį sūrio pyragą jums prireiks tik sviesto, cukraus, uogų, miltų, kiaušinio, kreminio sūrio, krekerių ir avižinių dribsnių.
Ir būtinai patiekite su kaušeliu ledų.
Ingredientai:
Pagrindui:
- 300g krekerių trupinių (naudojau 100g sūdytų, 200g nesūdytų)
- 50g rudojo cukraus
- 1-2 arbatiniai šaukšteliai cinamono (pagal skonį)
- 120g kakavos sviesto (galima keisti paprastu sviestu)
Trupiniams:
- 70g universalių miltų
- 100g rudojo cukraus
- ½ stiklinės avižinių dribsnių
- 1 arbatinis šaukštelis cinamono
- 50g sviesto
Sūrio pyrago įdaras:
- 350g kreminio sūrio
- 110 g cukraus
- 1 ½ arbatinio šaukštelio vanilės
- 2 šaukštai miltų
- 1 didelis kiaušinis
Mėlynių įdaras:
- 2,5 stiklinės šviežių arba šaldytų mėlynių
- 60g granuliuoto cukraus
- 3 valgomieji šaukštai universalių miltų
- 1 valgomasis šaukštas kukurūzų krakmolo
- 1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių
Pateikimui:
- plaktos grietinėlės arba vanilinių ledų
Jums taip pat gali patikti:
Pagrindo gaminimas
Įkaitinkite orkaitę iki 180C.
Dubenyje sumaišykite krekerių trupinius, cinamoną ir rudąjį cukrų. Supilkite ištirpintą sviestą ir maišykite, kol viskas tolygiai sudrėks. Pasinaudodami stikline trupiniais padenkite atsegamos formos (26cm) dugną ir šonus. Kepkite 8 minutes, tada atidėkite atvėsti.
Trupiniai:
Sumaišykite miltus, avižas, rudąjį cukrų ir cinamoną. Įpilkite lydyto sviesto ir išplakite šakute, kad susidarytų trupiniai, atidėkite į šalį.
Sūrio įdaras:
Kreminį sūrį išplakti su cukrumi, vanile ir miltais. Įmuškite šiek tiek išplaktą kiaušinį ir išmaišykite. Mišinį paskleiskite ant iškeptų trupinių.
Mėlynes apibarstykite miltų, kukurūzų krakmolo, citrinos sulčių ir cukraus mišiniu. Gautą masę pilkite ant sūrio sluoksnio . Apibarstykite pasiruoštu trupinių mišiniu ir kepkite 35-40 min 160C orkaitėje. Jei paviršius pradėtų degti, uždenkite formos viršų aliuminio folija.
Atvėsinkite kambario temperatūroje, o tada palikite šaldytuve dar 2–3 valandas, kol visiškai atvės. Jei norite, patiekite su vaniliniais ledais. Likučius laikykite šaldytuve.
Skanaus!