„Lapino puota” triušienos juosmeninės dalies mėsa yra labai tinkama kepsniams. Tad planas buvo išsikepti triušienos su pankoliais ir morkomis grilyje. Bet nebūtų Lietuva lietaus kraštas, jei lietus nepamaišytų būtent tada, kada mažiausiai planavai. Lietus lyja, šeima valgyti nori, tad planai buvo operatyviai keičiami ir kepsniai virto kvapniu, sušildančiu ir labai draugišku virškinimui troškiniu.
Jums reikės (2 porcijos):
- 200g triušienos juosmeninės dalies mėsos
- 200ml grietinėlės (10%)
- Vidutinis pankolis
- Poro balta dalis
- Didesnė morka
- Aliejaus kepimui
- Druska ir pipirai
- Smulkintų svogūnų laiškų pateikimui
Mėsą supjaustome stambiais gabalėliais, pabartome druska, pipirais ir apkepame įkaitintame aliejuje. Atidedame.
Porą ir morką supjaustome ratukais ir pakepame įkaitintame aliejuje. Pankolį supjaustome stambiais gabalėliais ir apkepame kartu su pankoliais.
Pas daržoves sudedame mėsą, maišydami pakepame keletą minučių, pilame grietinėlę ir troškiname uždengę apie 10min.
Pateikti su bulvių koše apibarstę smulkintais svogūnų laiškais.
Skanaus!