Trinta moliūgų sriuba su imbieru ir ciberžole

Tai viena mėgstamiausių mūsų šeimos rudeninių sriubų. Kad skonis būtų turtingesnis, gamindama ją moliūgus visada pakepu orkaitėje.  Morkos joje suteikia saldumo ir tvirtesnę konsistenciją, o imbieras  malonaus aštrumo.  O viską apjungia ciberžolė – ji ne tik ryškiai nudažo sriubą, bet ir suteikia sušildantį skonį.

Meniu planavimas

Sudėk savo chaotišką kasdienybę į sistemą

Ingredientai:

  • Nedidelis moliūgas
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 3 česnako skiltelės
  • 2 vidutinės morkos
  • Poro baltoji dalis
  • Šaukštelis ciberžolės
  • 0,5l daržovių sultinio
  • Nykščio dydžio imbiero šaknies
  • Druskos
  • Juodųjų pipirų

Pateikimui:

  • Parmezano
  • Skrudintų moliūgo sėklų
  • Skrudintų saulėgrąžų sėklų
  • Grietinėlės

Moliūgą ir morkas supjaustykite kubeliais (morkas mažesniais) apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pakepkite 20min 180C orkaitėje.

Dideliame puode įkaitinkite alyvuogių aliejų, dėkite smulkintus česnakus ir porą, pakepkite maišydami. Sudėkite imbierą ir ciberžolę. Pakepkite viską kartu iki kol pasklis ciberžolės kvapas. Supilkite sultinį ir sudėkite keptus moliūgus ir morkas. Pavirkite dar 5-7 min. paskaninkite druska ir pipirais jei reikia. Sutrinkite trintuvu.

Patiekite su grietinėle, parmezanu ir sėklomis.

Skanaus!

Kiti receptai