Ukrainietiškas varškės apkepas su vyšniomis

Ukrainietiškas varškės apkepas su vyšniomis

 Kadangi šią savaitę visa šeima buvom negailestingai palaužta viruso, tai turėjau daug laiko planuoti, bet ne gaminti. O šis receptas papirko paprastumu ir vyšniomis. Nuo vasaros turiu dar labai nemažai likusių šaldytų vyšnių, o vyšnios nėra tokia populiari uoga kaip pvz. braškės mūsų namuose, tad pagalvojau, kad vyšnios ir varškė bus ne tik labai ukrainietiška, bet ir labai skanu.

Ingredientai:
• 800 g varškės
• 7 kiaušiniai
• 300 g cukraus
• 600 g miltų
• 250 g atšaldyto sviesto
• 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
• 500 g vyšnių be kauliukų (tinka ir šaldytos)

  1. Dubenyje sutrinkite varškę, kiaušinius, vanilės ekstraktą ir 100 gramų cukraus iki vientisos masės.
  2. Kitame dubenyje rankomis sumaišome miltus, atšaldytą smulkintą sviestą ir likusį cukrų.
  3. Pirštais įtrinkite sviestą į miltus ir taip darykite iki kol gausite trupiniai.
  4. Rankomis sujunkite abi mases ir išminkykite iki vientisos masės.
  5. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir įdėję pusę tešlos pirštais išlyginkite visą dugną, šiek tiek aukščiau pakeldami kraštus.
  6. Sudėkite pusę vyšnių.
  7. Ant viršaus dėkite likusią tešlą ir ją paskleiskite mentele ar tiesiog pirštais.
  8. Viršų apdėkite likusiomis vyšniomis.
  9. Pašaukite į 200C orkaitę rėžimu be vėjelio ir kepkite apie 25 minutes arba kol gražiai paruduos.
  10. Išimkite iš orkaitės ir palikite pailsėti mažiausiai pusvalandį prieš valgant.

Skanus tiek šiltas tiek ir šaltas!!!!

Kiti receptai