Kadangi šią savaitę visa šeima buvom negailestingai palaužta viruso, tai turėjau daug laiko planuoti, bet ne gaminti. O šis receptas papirko paprastumu ir vyšniomis. Nuo vasaros turiu dar labai nemažai likusių šaldytų vyšnių, o vyšnios nėra tokia populiari uoga kaip pvz. braškės mūsų namuose, tad pagalvojau, kad vyšnios ir varškė bus ne tik labai ukrainietiška, bet ir labai skanu.
Ingredientai:
• 800 g varškės
• 7 kiaušiniai
• 300 g cukraus
• 600 g miltų
• 250 g atšaldyto sviesto
• 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
• 500 g vyšnių be kauliukų (tinka ir šaldytos)
- Dubenyje sutrinkite varškę, kiaušinius, vanilės ekstraktą ir 100 gramų cukraus iki vientisos masės.
- Kitame dubenyje rankomis sumaišome miltus, atšaldytą smulkintą sviestą ir likusį cukrų.
- Pirštais įtrinkite sviestą į miltus ir taip darykite iki kol gausite trupiniai.
- Rankomis sujunkite abi mases ir išminkykite iki vientisos masės.
- Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir įdėję pusę tešlos pirštais išlyginkite visą dugną, šiek tiek aukščiau pakeldami kraštus.
- Sudėkite pusę vyšnių.
- Ant viršaus dėkite likusią tešlą ir ją paskleiskite mentele ar tiesiog pirštais.
- Viršų apdėkite likusiomis vyšniomis.
- Pašaukite į 200C orkaitę rėžimu be vėjelio ir kepkite apie 25 minutes arba kol gražiai paruduos.
- Išimkite iš orkaitės ir palikite pailsėti mažiausiai pusvalandį prieš valgant.
Skanus tiek šiltas tiek ir šaltas!!!!