Tinginys su želė saldainiais „Jellyssimo”

Tinginys, įkvėptas prisiminimų! iIr vaikų vienas mėgstamiausių tinginių receptų. Tad jei norite nustebinti vaikus arba močiutes ir senelius, gaminkite būtent šį tinginį.
Tinginio su želiniais saldainiais receptą sužinojau prieš keletą metų gyvendama Taline. Estijoje šis desertas yra labai populiarus. Žinoma neapsiėjau be lietuviškų adaptacijų. Estai sausainius susmulkina labai smulkiai, beveik iki trupinių, man patinka kai jaučiasi gabalėliai. Tad gamindami galite improvizuoti: trupinti smulkiai visus sausainius, dali arba gaminti įprastai.

Meniu planavimas

Sudėk savo chaotišką kasdienybę į sistemą

Gamindama naudojau saldainius „Jellyssimo”, jų skonis čia puikiai suderėjo. Esu bandžiusi gaminti šį tinginį su beveik visais esančiais Lietuvos prekybos centruose želiniais saldainiais, bet šis derinys man artimiausias tam ką teko ragauti gyvenant Estijoje. Ir naudojau pusrytainius „Gaidelis” su kokosais iš šokoladu, nes jų sudėtis ir skonis labai turtingi – net iš 7 skirtingų grūdų miltų! Taip, taip jų sudėtyje ne vien kvietiniai miltai, bet ir speltos, grikių, rugių, avižų, ryžių ir miežių miltai. Ir tai yra puikus skaidulų, mineralų ir vitaminų šaltinis.

Tinginys su želė saldainiais „Jellyssimo”

Labai lengvai pagaminamas, neįprasto skonio tinginys. Puikiai tiks ne tik šventėms, bet ir prie kavos puodelio ar savaitgalio pietums. Gaminkite jei norite nustebinti neįprastu tinginio skoniu vaikus arba močiutes ir senelius.
51
Gaminimo laikas 20 minutes
Laikymas šaldytuve 3 hours
Visas laikas 3 hours 20 minutes
Porcijos 8

Reikės
  

Gaminimas
 

  • Sausainius sulaužykite smulkiais gabalėliais. Galima visus arba dalį sutrinti trintuvu iki trupinių. Saldainius perpjaukite pusiau. Supilkite viską į didelį dubenį ir išmaišykite rankomis, kad saldainiai apsiveltų trupiniais ir nesupiltų.
  • Į puodą sudėkite sviestą, kondensuotą pieną ir maišydami ant vidutinės kaitros ištirpinkite viską iki vientisos masės. Supilkite kakavos miltelius. Pakaitinkite kol pradės masė tirštėti. Palikite kiek atvėsti, jei norite, kad saldainiai neištirptų ir liktų jų gabaliukai.
  • Supilkite pravėsusią masę ant sausainių ir išmaišykite iki vientisos masės.
  • Dėkite mišinį ant maistinės plėvelės ir formuokite ritinį.
  • Šaldykite mažiausiai 3 valandas, geriausiai per naktį.
  • Prieš patiekiant galite įvynioti į kepimo popierių (be maistinės plėvelės).
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!

Kiti receptai