Tagliatelle su triušiena

Arba kai vaikai nori valgyti tai ką valgo tėvai, o tėvai nenori valgyti tai ką valgo jų vaikai.

Kuomet pasiekė „Lapino puota” dovanos, labiausiai džiaugėsi vaikai. Vienbalsis – gaminsim makaronus su triušiena!!!! Ir neveltui…

Kai mano vyresnieji buvo  2-4 metų, vienintelis dalykas parviliojantis iš ilgų žaidimų lauke būdavo makaronai su triušiena. tad visada šaldytuve triušienos gabalėlis laukdavo paruoštas. Triušiena labai maistinga mėsa, tad pirmoji ir labiausiai mėgta visų trijų vaikų pažintis su mėsa buvo triušiena. Iškodavome ūkininko auginančio triušius, tada sekdavo ilgas darbas paruošiant mėsą šaldymui. Dabar net pavydu šiandieninėms mažylių mamoms, kad galite tiesiog parduotuvėje nusipirkti paruoštos ir nukaulintos triušienos savo vaikučiams.

Bet grįžtam prie makaronų. Pagal šį receptą esu tiek kartų gaminus, kad išgirdus „makaronai su triušiena“ apėmė jausmas „ir vėl?“. Bet ko nepadarysi dėl vaikų… juo labiau, kad ir triušienos turėjom. Tad žengiau maždaug 8-10m atgal ir prisiminiau savo žongliravimą puodais ir išradingumu.

Šį makaronų  receptą drąsiai galime vadinti „du viename“: receptas vaikams- paprastesnis, nes vaikai mėgsta kas gryna ar bent jau gryniau, ir receptas tėvams – toks pat kaip ir vaikams tik turtingesnis ir prabangesnis.

Vaikams:

  • 250g tagliatelle makaronų
  • 250g “Lapino puota” triušienos mėsos
  • 150g grietinėlės 10%
  • 50g parmezano (ar kito) sūrio
  • Nedidelė skiltelė česnako
  • Druskos
  • Pipirų
  • Alyvuogių aliejaus kepimui
  • Petražolės ir pankolis papuošimui (jei norite)

Makaronus išverdame pagal instrukcijas.

Kol verda puodas, triušieną supjaustome juostelėmis, padruskiname ir papipiriname. Įkaitintame aliejuje lengvai apkepame smulkintus česnakus, dedame triušieną  ir apkepame.

Supilame grietinėlę, sudedame sūrį ir išmaišome iki vientisos masės.  Viską pilame ant makaronų, išmaišome ir patiekiame. 

Apibarstome smulkintomis petražolėmis ir pankoliais.

Tėvams

  • 250g tagliatelli makaronų
  • 250g “Lapino puota” triušienos mėsos
  • 150g grietinėlės 10%
  • 50g parmezano (ar kito) sūrio
  • 50g sūrio su mėlynuoju pelėsiu
  • Vidutinio dydžio kriaušė
  • 70g besėklių vynuogių
  • Druskos
  • Pipirų
  • Alyvuogių aliejaus kepimui

Makaronus išverdame pagal instrukcijas.

Kol verda puodas, triušieną supjaustome juostelėmis, padruskiname ir papipiriname. Įkaitintame aliejuje lengvai apkepame smulkintus česnakus, dedame triušieną  ir apkepame.  Kai triušiena pabaltuoja, dedame kubeliais pjaustytą kriaušę ir perpus perpjautas vynuoges.

Supilame grietinėlę, sudedame parmezano sūrį, pusę pelėsinio sūrio  ir išmaišome iki vientisos masės. Viską pilame ant makaronų ir išmaišome.

Apibarstome smulkintomis petražolėmis, pankoliais ir likusiu pelėsiniu sūriu.

Prižadu, bus netikėtai skanu 😉

* Jei valdyti du puodus per sudėtinga, galite viską gaminti dar paprasčiau: pagaminkite vaikų dalį ir tada pridėkite svieste apkeptas kriaušes ir vynuoges. Prieš patiekiant apibarstykite smulkintomis petražolėmis, pankoliais bei mėlynojo pelėsio sūriu.

Kiti receptai