Sveikuoliški sausainiai su bananais

Receptas rekordininkas!!! Bananus šiam receptui pirkau 7 kartus. Po vasaros visi buvo labai bananų pasiilgę 😀

O mintį iškepti šiuos sausainius turėjau seniai, nes užkandžių dėžutės šiuo metu išgyvena renesansą mūsų šeimoje ir vaikai nuolatos prašo ką nors skanaus įdėti. O aš stengiuosi riboti pridėtinį cukrų šeimos mityboje, tad šie sausainiai labai pasiteisinęs reikalas, kai norisi kažko skanaus bet kartu ir sveiko, nes jie be cukraus, be miltų ir be kiaušiniu.

Ingredientai (10 sausainių):

  • 70g žemės riešutų sviesto
  • ½ stiklinės smulkių avižinių dribsnių (naudoju greitai paruošiamus)
  • 1 bananas
  • 1/2 arbatinio šaukštelio malto cinamono
  • Žiupsnelis jūros druskos

Galima praturtinti skonį šokolado gabalėliais, klevų sirupu arba riešutais ir kaskart mėgautis nauju skoniu.

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių.
  2. Bananą sutrinkite, kol neliks gumuliukų.
  3. Sudėkite likusius ingredientus gerai išmaišykite. Avižinių dribsnius reguliuokite pagal tešlos tirštumą, nes tešlos konsistencija gali skirtis priklausomai nuo riešutų sviesto tirštumo.
  4. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
  5. Tešlą padalinkite į 10 rutuliukų ir išdėliokite ant skardos, tada kiekvieną sausainio rutuliuką lengvai paspauskite šakute.
  6. Kepkite 10-12 minučių arba kol gražiai paruduos.
  7. Atvėsinkite ant grotelių ir pabarstykite jūros druska.

Skanaus!

Kiti receptai