Ingredientai:
- 4 kiaušiniai
- 10 vnt. didelių slyvų (mažesnių reikės daugiau)
- 150g cukraus
- 200 migdolų miltų
- 4 šaukštai natūralaus jogurto
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 100 g sviesto
- Cukraus pudros pateikimui
Jums taip pat gali patikti:
- Slyvas perpjaukite perpus ir išimkite kauliukus. 8 puseles atidėkite papuošimui.
- Kiaušinio baltymus atskirkite nuo trynių.
- Trynius išmaišykite su cukrumi. Į kiaušinių masę supilkite ištirpintą sviestą, jogurtą ir gerai išmaišykite. Dėkite migdolų miltus ir kepimo milteliais.
- Kiaušinio baltymus išplakite iki standžių putų ir per keletą kartų mentele įmaišykite į masę. Viską gerai išmaišykite mentele.
- Uždarą formą patepkite sviestu. Į formos dugną dėkite slyvas ir užpilkite gauta mase.
- “Sutupdykite” atsidėtas slyvų puseles ratu.
- Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje, priklausomai nuo pyrago storio, 30-40 minučių. Ar pyragas jau iškepė galite patikrinti su mediniu iešmeliu. Jei iešmelis švarus – pyragas iškepęs.
- Jei norite apibarstykite cukraus pudra patiekdami.
Skanaus!