Ir nors oras dar pulsuote pulsuoja vasara, šis džemas savo aromatu nukels į jaukius žiemos kepinius su cinamono, gvazdikėlių ir kardamono aromatais. Vasara – puikus laikas konservuoti ir pratęsti vaisių sezoną. Kaip sako liaudies išmintis, roges reikia ruošti vasarą, tad ir slyvų džemą Kalėdiniams patiekalams išsivirti dar vasarą bus labai naudingi namų darbai. Kai kalėdinis bėgimas užvaldys darbotvarkes, stiklainiukas džemo prie kalakutienos, ar įdaras trupininiams pyragui bus smagus vasaros prisiminimas.
O aš visada džiaugiuosi, jog džemui galiu sunaudoti slyvas, kurios pasirodė nepatrauklios valgymui ir taip jas išsaugoti nuo liūdnos baigties atliekų konteineryje. O kad skonis būtų sodresnis ir su paslaptim, įdedu saujelę smulkiai pjaustytų džiovintų slyvų.
Jums reikės
- 1 kg slyvų, perpjautų per pusę arba ketvirčiais
- 0.5kg uogienių cukraus (jei slyvos rūgščios gali reikėti ir daugiau)
- 5 kardamono ankščių
- 10 gvazdikėlių
- 1 arbatinio šaukštelio malto cinamono
- 4 gvazdikėliai
- ¼ stiklinės apelsinų sulčių
- Saujelės džiovintų smulkiai pjaustytų slyvų
Jums taip pat gali patikti:
Į puodą sudėkite visus ingredientus ir virkite 30-40 minučių, retkarčiais pamaišydami, kol uogienė sutirštės.
Jei norite išimkite prieskonius. Aš palieku, nes stovėdamas džemas nuo jų įgauna papildomo skonio ir aromato Karštą uogienę supilstykite į karštus sterilizuotus stiklainius ir nedelsdami uždarykite.
Skanių sušildančių kepinių su slyvų džemu!