„Šuhajdy“ – tai tradicinis slovakų kalėdinio stalo desertas. Šie šokoladiniai skanėstai su graikinių riešutų įdaru yra labai paprastai pagaminami, skanūs ir prabangiai atrodantys.
Pagamintus triufelius šaldytuve galima laikyti apie dvi savaites, tad galite iš anksto jų pasigaminti Kalėdiniam stalui.
Šokoladiniam sluoksniui
- 200 g 72% (ar daugiau) šokolado
- 50 g sviesto
Įdarui
- 60 g maltų graikinių riešutų
- 30 g cukraus pudros
- 20 g sviesto, (kambario temperatūros)
- 1 pakelis vanilinio cukraus
- 50g romo (pagal originalų receptą. Tuo atveju jei triufeliai skirti ne vaikams 😉)
Papuošimui
- 30 graikinių riešutų puselių
Pasiruoškite 30 popierinių, vidutinio dydžio puodelių skirtų keksiukams kepti.
Garų vonelėje ištirpinkite šokoladą ir sviestą.
Arbatiniu šaukšteliu užpilkite popierinių puodelių pagrindą, po maždaug vieną arbatinį šaukštelį. Išdalinkite maždaug pusę visos šokolado masės.
Užpildytus popierinius puodelius padėkite į šaldytuvą maždaug valandai.
Tuo tarpu paruoškite riešutų įdarą – sumaišykite visus įdaro ingredientus iki vientisos masės. Jei įdaras per tirštas, atskieskite jį trupučiu karšto pieno (arba romo).
Rankomis ar šaukšteliu suformuokite mažus kamuoliuku. Dėkite juos ant šokolado pagrindo, centre. Ant viršaus išdalinkite likusį šokoladą.
Papuoškite graikinio riešuto pusele.
Prieš patiekiant, kelias valandas palaikykite šaldytuve.
Skanaus!