Jei pavargote nuo keptos lašišos patiekalų, siūlau išbandyti Suomiškos lašišos sriubos Lohikeitto receptą. Pagaminsite vos per 40 minučių, o ši soti žuvies sriuba sušildys, kai norisi jaukaus maisto. Ir tai labai greitai ir lengvai pagaminama sriuba, labai tinkama darbo dienos vakarienei.
Lohikeitto yra populiari skandinaviška sriuba, kurios pagrindiniai ingredientai yra lašiša, bulvės ir grietinėlė.
Dažniausiai sriuba verdama žuvies sultinyje, kurį nesunkiai galima paruošti naudojant lašišos odą ir kaulus, bet man puikiai gavosi ir gaminant daržovių sultinyje.
Jums taip pat gali patikti:
Nors mes dažniausiai manome, kad ši sriuba yra suomiška, kitos Skandinavijos šalys taip pat turi šio lengvo lašišos patiekalo receptus. Visi jie paruošiami labai panašiai. Švedijoje sriuba vadinama Laxsoppa, Norvegijoje Fiskesuppe.
Tradiciškai Lohikeitto ruošiamas storasieniame puode ir manoma, kad kitą dieną ji yra gardesnė. Taip pat sakoma, kad karštai rūkyta lašiša suteikia patiekalui papildomo aromato ir skonio.
Ingridientai:
- 1l daržovių arba žuvies sultinio
- 3 vidutinės bulvės
- 1 mažas svogūnas arba poro baltoji dalis
- 1 morka
- 1 šaukštas sviesto kepimui
- 500g lašišos
- 150ml riebios grietinėlės
- 1/2 šaukštelio maltos kalendros
- Druskos
- Pipirų
- Saujelė smulkintų krapų
- Užvirkite sultinį ir sudėkite kubeliais pjaustytas bulves. Virkite apie 15min.
- Smulkiai supjaustytą morką ir svogūną (porą) pakepkite keptuvėje su sviestu. Sudėkite į sultinį ir virkite dar 5min.
- Sudėkite stambiai pjaustytą lašišą, druską (jei reikia), pipirus ir toliau virkite dar 5 minutes.
- Baigdami virti supilkite grietinėlę, paskanininkite malta kalendra ir virkite sriubą paskutines 5 minutes.
- apibarstykite smulkintais krapais. Patiekite su skrebučiu ar balta duona.
Skanaus!