Šiltos graikiškos pomidorų salotos

Šį receptą parsivežiau prieš porą metų iš viešnagės Korfu saloje ir nuo to laiko taip pomidorus gaminu žiemą vasarą. Šis patiekalas labai paprastas, lengvai pagaminamas ir labai tinkamas jei turit draugų vegetarų.  Taigi jis yra vienas iš tų budinčių receptų, kur jei nieko nesugalvoji įdomaus, gamink pomidorus orkaitėje ir visi bus laimingi. Dalį pomidorų recepte galima keisti cukinijomis arba paprikomis.  

Pati skaniausia dalis valgant šį patiekalą yra mirkant duonos gabalėlius išvalgyti likusį padažą. Tad nepraleiskit progos pasimėgauti likučiai!  

Ingredientai:

  • 700g pomidorų
  • 2 šaukštai raudonėlio
  • 150g fetos sūrio
  • Didelė sauja šviežio baziliko
  • 5 šaukštai alyvuogių aliejaus  
  • Druskos
  • Čiabatos duonos pateikimui

Pomidorus stambiai supjaustykite, apibarstykite raudonėliu, truputį padruskinkite (nepadauginkite druskos, nes fetair taip  yra sūri) ir apipylę alyvuogių aliejumi išmaišykite rankomis, taip pomidorai geriau pasidengs aliejumi.

Į indą skirtą kepimui dėkite pomidorus, uždenkite aliuminio folija ir kepkite 200C orkaitėje apie 40min.

Kol pomidorai kepa supjaustykite bazilikus ir fetą.

Ant iš orkaitės išimtų pomidorų dėkite fetą ir bazilikus. Viską permaišykite. Patiekite karštą su čiabatos duona.

Sknaus!

Kiti receptai