Silkė pataluose

Silkė pataluose – šį patiekalą pavadinti klasikiniu, būtų tikrai per maža. Tai mažų mažiausiai visų laikų virtuvės hitas, Kūčių stalo atributas, tiesiog istorinis kulinarinis perliukas, silkės patiekalų atstovas Nr.1!
Ir nors mitybos specialistai jame neranda nieko gero ir naudingo, bent kartą per metus jį pasigaminti tiesiog būtina.
Aš ir gaminu vieną kartą metuose, ne per Kūčias, o tiesiog gražiausių švenčių laukime, pavyzdžiui vakar. Pavalgom ir užmirštam iki kitų metų.
O vat tų patalų variacijos tai būna tokios visokios, pagal nuotaiką, kad net negalėčiau pasakyti koks tas tikrasis MANO receptas yra.


Šiais metais silkė slėpėsi po:
• Virtomis bulvėmis
• Virtomis morkomis
• Porais
• Kiaušiniais
• Fermentiniu sūriu (kaip jis čia pateko, net ir pati negaliu paaiškinti, anksčiau šitoje vietoje karaliavo obuoliai)
• Virtais burokėliais
• Daug krapų,
• Svogūnų laiškų
• į tarpus pabarstau druska, pipirais ir smulkintais graikiniais riešutais.
• Ir žinoma gausia majonezo karūna!!!
Patiekiama su juoda rugine duona.

O koks Jūsų silkės pataluose receptas?

ValgėSpalvė krautuvėlė - tai, kas geriausia
Krautuvėlė

Kiti receptai