Silkė marinate su cinamonu

Šis receptas yra vienas iš budinčių mano užrašuose.

Šią silkę ruošiu kai reikia neštis maistą į svečius (kuomet būna vadinamas „suneštinis” susitikimas), organizuoju iškylą ar kai svečių priėmimo pasiruošimui neturiu daug laiko, nes patiekalas paruošiamas iš anksto ir gali ramiai laukti savo debiuto, be to labai patogus transportuoti jei ruošite iš karto stiklainyje. Žinoma jis yra ir vienas iš Kūčio stalo patiekalų.

O pateikti galima tiek su karštomis bulvėmis tiek ir su duona.

Silkė Kūčioms cinamoniniame marinate

Paprastas ir lengvai paruošiamas silkės receptas, kuris tiks ne tik Kūčioms.
Įvertinimų nėra
Pasiruošimo laikas 30 minutes
Gaminimo laikas 10 minutes

Reikmenys

  • 0,5l indas marinavimui

Reikės
  

  • 1 vnt. silkės geriausiai iš sūrimo
  • 3-5 vnt. pipirų
  • 3-5 vnt. gvazdikėlių
  • 2-3 vnt. cinamono lazdelių
  • 1 šaukštas cukraus
  • 2 šaukštai acto 9%
  • 2-3 vnt. lauro lapų
  • 0.5 l. vandens
  • 1 vnt. svogūno
  • žalumynų papuošimui

Gaminimas
 

Išvirkite marinatą

  • Puode užvirkite vandenį, suberkite cukrų, pipirus, gvazdikėlius, sudėkite lauro lapus, cinamono lazdeles, supilkite actą.
  • Pavirkite apie 3 min, nukelkite nuo kaitros ir palikite atvėsti.

Marinavimas

  • Marinavimo inde sluoksniais sudėkite išvalytą ir nukaulintą silkę nei pusžiedžiais pjaustytus svogūnus.
  • Užpilkite marinatą su visais prieskoniais ir palikite pasimarinuoti bent keletui valandų, geriausiai per naktį.

Pastabos

Jei naudosite silkę ne iš sūrimo, į marinatą reikėtų įdėti druskos pagal skonį. 
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!

Kiti receptai