Tai patiekalas, kurį jau labai seniai planavau pagaminti, bet vis kažkaip nesigaudavo šį planą įgyvendinti. Džiaugiuosi kad pavyko kol dar rytai lepina kuklia šiluma ir pusryčiai terasoje vis dar misija ĮMANOMA!
Shakshuka (Šakšuka) yra klasikinis Šiaurės Afrikos ir Artimųjų Rytų patiekalas, kuris dažniausiai yra ruošiamas pusryčiams. „Shakshuka“ pažodžiui reiškia „mišinys“. Tradicinė „Shakshuka“ gaminama naudojant pomidorus, svogūnus, prieskoniai, ant jų iškepant kiaušinius.
Šakšuka su pelėsiniu sūriu
Reikės
- 6 kiaušinių
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
- 1 svogūno
- 2 skiltelių česnako
- 1 raudonos paprikos
- 1 šaukštelio paprikos miltelių
- 1 šaukštelio kmynų
- 50 g sūrio su mėlynuoju pelėsiu
- druskos ir šviežiai maltų pipirų pagal skonį
- 1 skardinės 400ml konservuotų pomidorų su sultimis,
- Šviežios kalendros patiekimui
Gaminimas
- Pomidorus pertrinkite šakute, kol jie suskils ir atidėkite į šalį.
- Keptuvėje aliejuje pakepinkite svogūną ir česnaką, kol suminkštės. Suberkite papriką ir kepkite dar 6–7 minutes arba kol suminkštės.
- Suberkite prieskonius ir kepkite apie 1 minutę. Sudėkite pomidorus ir troškinkite, kol sutirštės (man tas trunka apie 10 minučių).
- Šaukšto nugarėle suformuokite duobutes kiaušiniams. Į kiekvieną duobutę įmuškite po kiaušinį.
- Uždenkite ir troškinkite 4–6 minutes arba tik tol, kol kiaušiniai įgaus formą. Neperkepkite! Kiaušiniai viduje turi likti skysti.
- Apibarstykite trupintu pelėsiiu sūriu, papuoškite šviežia kalendra ir patiekite su skrebučiais.
- Skanaus!