Ryžių pudingas su anyžiais ir cinamonu įkvėptas Kubos

Šis ryžių pudingas kvepia Kalėdom! Anyžiai, cinamonas ir razinos. Viskas kartu tiesiog alsuoja didžiųjų metų švenčių laukimu.

Pudingas „Arroz con Leche“ yra kubietiškas ryžių pudingo variantas. Tai sodresnis ir saldesnis (sakyčiau labai saldesnis) nei įprastas ryžių pudingas. Tai labai turtingo skonio ir aromato pudingas.

Šiandien šis ryžių pudingas yra populiarus ne tik Kuboje, bet ir Lotynų Amerikoje ir Ispanijoje. Gaminamas visada iš virtų ryžių, pieno, cukraus arba kondensuoto pieno, cinamono lazdelių, anyžių ir citrinos arba apelsino žievelių. Vieni šiuos pudingus kepa orkaitėje, kiti gamina ant viryklės. Desertą galima patiekti tiek šiltą, tiek ir šaltą. Prieš patiekiant rekomenduojama apibarstyti maltu cinamonu.

Ir nors pateiksiu originalųjį receptą, aš gaminau vos su puse reikiamo kondensuoto pieno kiekio, ir to labai pakako, nes mūsų šeima atpratus nuo pridėtinio cukraus ir kas yra labai saldu tiesiog nevalgo.  

O anyžių ir cinamono vandens paruošimo būdą naudosiu ir kituose receptuose, nes dažnai būna taip, kad norisi patiekalui suteikti turtingesnio aromato ir skonio, o palikti prieskonių gabalėlių patiekale nesinori. Tad šis būdas šią problemą ir išsprendžia.

Ingredientai:

  • 2 ¼ puodelio vandens
  • 1 ½ puodelio trumpagrūdžių ryžių
  • 1 citrinos žievelės (nutarkuotos)
  • ½ puodelio vandens
  • 1 cinamono lazdelė
  • 2 šaukštai anyžių sėklos, susmulkintų
  • 300g nesaldinto sutirštinto pieno pieną
  • 400g saldaus sutirštinto pieno (tinka ir kondensuotas pienas)
  • 1 šaukštas vanilės ekstrakto
  • ¼ šaukštelio druskos
  • ¾ puodelio razinų (nebūtina)

Puode sumaišykite 2 1/4 puodelio vandens, ryžius ir citrinos žieveles. Užvirkite ant vidutinės ugnies, tada sumažinkite ugnį iki žemos, uždenkite ir virkite 20 minučių, kol ryžiai suminkštės.

Kol ryžiai verda, kitame puode sumaišykite 1/2 puodelio vandens, cinamono lazdelę ir anyžius. Mišinį pavirkite apie 3 minutes, tada nuimkite puodą nuo viryklės. Nukoškite ir aromatingąjį vandenį atidėkite į šalį. (Cinamono lazdelę ir anyžių gabaliukus išmeskite).

Ryžius virkite 20 minučių, tada maišydami ir virdami ant silpnos ugnies palaipsniui į ryžius įmaišykite nesaldintą ir saldintą sutirštintą pieną. Įmaišykite cinamono ir anyžių skonio vandenį, vanilę ir druską. Jei norite, pridėkite razinų. Maišydami virkite tol, kol mišinys sutirštės, maždaug 7–10 minučių.

Kai pudingas pasiekia norimą konsistenciją, nukelkite nuo ugnies ir supilkite į atskirus indus arba vieną didelį dubenį. Laikykite šaldytuve, iki kol bus patiekta.

 Prieš patiekdami pabarstykite cinamonu.

Skanaus!

Receptas iš www.allrecipes.com

Kiti receptai