Jei pomidorų derlius Jus palepino, būtinai virkite šią vasara alsuojančią kreminę pomidorinę sriubą. Ją lengva paruošti, o skonis vasariškai turtingas. Ir tai labai skanus būdas sunaudoti atlikusius nuo kitų valgymų virtus ryžius.
Ingredientai:
- 1kg šviežių pomidorų
- 1 raudona paprika
- 250g ryžių išvirtų pagal instrukcijas
- 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 3 didelės česnako skiltelės
- 1-2 šaukšteliai paprikų pastos (naudojau savo gamintą)
- 700ml vištienos arba daržovių sultinio
- Didelė sauja šviežių bazilikų
- 1 arbatinis šaukštelis raudonėlio
- Druskos
- Pipirų
Jums taip pat gali patikti:
PATEIKIMUI pagal skonį: šviežio baziliko, marinuotų alyvuogių, aštrių čili dribsnių, alyvuogių aliejaus, grietinėlės, parmezano sūrio.
- Įkaitinkite orkaitę iki 200C laipsnių Per pusę perpjautus pomidorus, stambiai pjaustytus česnakus ir papriką dėkite į karščiui atsparų indą. Lengvai pabarstykite druska, berkite raudonėlį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite pridengę aliuminio folija 30min.
- Kol pomidorai ir paprikos kepa, puode užvirkite sultinį ir susipjaustykite bazilikus.
- Iškepusias daržoves supilkite į sultinį, sudekite bazilikus, paprikų pastą ir pertrinkite trintuvu (blenderiu).
- Užvirinkite, sumažinkite ugnį, sudėkite ryžius ir troškinkite 10 minučių, kad skoniai susimaišytų.
- Patiekite su šviežiu kapotu baziliku, alyvuogėmis, grietinėle, parmezano sūriu ar trupučiu alyvuogių aliejaus.
Skanaus!