Ryžių pomidorinė sriuba su bazilikais

Jei pomidorų derlius Jus palepino, būtinai virkite šią vasara alsuojančią kreminę pomidorinę sriubą. Ją lengva paruošti, o skonis vasariškai turtingas. Ir tai labai skanus būdas sunaudoti atlikusius nuo kitų valgymų virtus ryžius.

Ingredientai:

  • 1kg šviežių pomidorų
  • 1 raudona paprika
  • 250g ryžių išvirtų pagal instrukcijas
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 3 didelės česnako skiltelės
  • 1-2 šaukšteliai paprikų pastos (naudojau savo gamintą)
  • 700ml vištienos arba daržovių sultinio
  • Didelė sauja šviežių bazilikų
  • 1 arbatinis šaukštelis raudonėlio
  • Druskos
  • Pipirų
PATEIKIMUI pagal skonį: šviežio baziliko, marinuotų alyvuogių, aštrių čili dribsnių, alyvuogių aliejaus, grietinėlės, parmezano sūrio.
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200C laipsnių Per pusę perpjautus pomidorus, stambiai pjaustytus česnakus ir papriką dėkite į karščiui atsparų indą. Lengvai pabarstykite druska, berkite raudonėlį, apšlakstykite  alyvuogių aliejumi ir kepkite pridengę aliuminio folija 30min.
  2. Kol pomidorai ir paprikos kepa, puode užvirkite sultinį ir susipjaustykite bazilikus.
  3. Iškepusias daržoves supilkite į sultinį, sudekite bazilikus, paprikų pastą ir pertrinkite trintuvu (blenderiu).
  4. Užvirinkite, sumažinkite ugnį, sudėkite ryžius ir troškinkite 10 minučių, kad skoniai susimaišytų.
  5. Patiekite su šviežiu kapotu baziliku, alyvuogėmis, grietinėle, parmezano sūriu ar trupučiu alyvuogių aliejaus.

Skanaus!

Kiti receptai