Orams rudeniškėjant vis labiau norisi jaukaus maisto. Rudens derliaus sriubos yra būtent tai, kas sušildo, suteikia sotumo, pagaminamos greitai ir lengvai. Šios sriubos dažniausiai gaminamos iš šviežių daržovių, tokių kaip moliūgai, morkos, burokėliai, bulvės, taip pat gali būti praturtintos ankštinėmis daržovėmis ar grūdais. Rudens sriubos pasižymi šildančiu ir jaukiu aromatu, kuris idealiai tinka šaltėjančiam orui.
Dažniausiai gaminu marokietišką morkų, moliūgų su imbieru ar pievagrybių sriubas, nes pertrintos sriubos labai sutaupo laiką užimtomis darbo dienomis, tačiau jei turim baravykų, net negalvodama verdu baravykų sriubą su perlinėmis kruopomis. Na, o čekiška česnakų sriuba yra nepakeičiama kuomet puola virusai.