Ridikėlių salsa

Paprastas ir labai lietuviška skoniui tinkamas receptas. Puikiai tiks kaip garnyras prie mėsos patiekalų, suktinukams, taco ruošti, arba tiesiog kaip užkandis.

Tradicinėje Salsoje yra naudojami švieži pomidorai, svogūnai, citrinos arba žaliosios citrinos sultys ir kalendra. O šiame recepte pomidorus pakeičiau ridikėliais. Jame citrinos sultys gaiviai sumažina ridikėlių aitrumą, tad šis receptas puikiai tiks sunaudoti gausų ridikėlių derlių.

O kas man labiausiai patinka, kad nebūtina visko suvalgyti iš karto. Galite laikyti uždengtame inde šaldytuve apie savaitę. Tad tai yra labai patogus pasirinkimas tiems kas planuoja savaitės meniu gamindami paruoštukus ar pasiima į darbą ar mokyklą užkandžių dėžutes.

Receptą galite praturtinti papildomai paprika arba agurkais.

Suplanuok savo šeimos meniu

Ir taupyk laiką, pinigus ir energiją!

Ridikėlių salsa

Įvertinimų nėra
Pasiruošimo laikas 10 minutes
Patiekalas Salotos/garnyras
Porcijos 2

Reikės
  

  • 10-12 didesnių ridikėlių
  • 1/2 raudonojo svogūno
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 2 šaukštai žaliosios citrinos sulčių
  • Saujelė kalendros
  • 1/2 Jalapeno pipiro arba aitriosios paprikas miltelių

Gaminimas
 

  • Daržoves smulkiai supjaustykite. Dubenyje gerai išmaišykite visus ingredientus. Paskaninkite pagal poreikį druska ir žaliosios citrinos sultimis.
  • Skanaus!
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!

Kiti receptai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas