Šis paprastas ir su labai žavia rūgštele desertas tiesiog alsuoja vasara. Tad kviečiu skanauti vasaros ir pasilepinti rabarbarų želė.
- 200g rabarbarų
- želatinos (skaityti informaciją ant pakuotės)
- 2 šaukštai cukraus
- 0,5l vandens
- 2 šaukštai citrinoa sulčių
Želatiną paruošiame pagal instrukciją.
Puode užverdame vandenį, sudedame cukrų, nuluptus ir supjaustytus rabarbarus. Paverdame 2-3 minutes, priklausomai nuo rabarbarų storio. Tik reiktų nepervirti, nes tada jie patiš.
Jums taip pat gali patikti:
Rabarbarus išgriebiame ir dedame į indo dugną.
Į sirupą supilame citrinos sultis, išmaišome, pilame želatiną ir paliekame pravėsti. Pilame paruoštą želatiną ant rabarbarų tiek kad apsemtų juos ir paliekame šaldytuve sustingti. Tada supilame likusią želė ir dedame į šaldytuvą galutinai sustingti.
Norint išimti želė iš indo, reiktų indą trumpam panardinti į kartą vandenį.
Skanaus!