Rabarbarai, man visada buvo pavasario pranašai. Toks pirmas rimtas vitaminas. Turbūt didžioji dauguma prisimenam iš vaikystės rabarbaro su cukrum skonį.
Aš rabarbarus labai mėgstu: keptus, virtus ar žalius. Rabarbaras labai smagiai dera su braškėmis ar cinamonu.
Na o rabarbarų kompotas yra vienas iš mano pavasario MUST. Kartais gal nepelnytai pamir6tas bet man labai nostalgiškas ir skanus. Ir svarbiausiai visi vaikai labai laukia kaip skaniausio deserto.
- 2 l vandens
- 300 g rabarbarų lapkočių
- 1 cinamono lazdelė
- 3-5 gvazdikėliai
- 1–2 stiklinių cukraus (pagal skonį)
Jums taip pat gali patikti:
Puode užverdame vandenį
Rabarbarus nulupame ir supjaustome griežinėliais.
Suberiame likusius ingredientus. Cukraus pradžiai berkite mažiau. Vėliau ragaukite. Rabarbarai rūgštūs, tad saldumo norėsis, tačiau nepadauginkit. Kompotą verdame apie 10min, ragaujame ar nieko netrūksta. Ir kai jau visko pakanka paliekame atvėsti.
Prieš patiekiant galite nukošti. Bet man visada skaniausia šio kompoto dalis būna virti saldžiarūgščiai rabarbarai.
Skanaus!