Šie pyragėliai – puikus užkandis. Skanūs tiek šilti, tiek ir atvėsę. Gaminkite juos iškyloms ar užkandžių dėžutėms. Ir tik įsivaizduokite, koki jie populiarūs būna vakarėliuose!
12 pyragėlių pagaminti reikės:
- 250g rikotos sūrio
- 200g šviežių špinatų
- 3 kiaušiniai
- 1 nedidelis kiaušinis aptepimui
- 1/2 šaukštelio džiovintų krapų
- 100g fetos sūrio
- 2 lakštai šaldytos sluoksniuotos tešlos „Mantinga“
- Druskos ir pipirų pagal skonį
- Fetos sūrį pertrinkite šakute ir sumaišykite su rikota, kiaušiniais bei krapais. Pagardinkite pipirais, druska ir įmaišykite špinatus.
- Tešlos lakštą švelniai pakočiokite ir padalinkite į 6 kvadratėlius.
- Tešlos kvadratėliais išklokite keksiukų formos dugną (žr. žemiau).
- Tolygiai paskirstykite įdarą duobutėse. Sujunkite 4 tešlos kampučius uždengdami įdarą, ir suspauskite juos. Lengvai aptepkite kiaušinio plakiniu.
- Kepkite 180C laipsnių temperatūroje apie 20 -25 minutes, kol taps auksinės spalvos ir išsipūs.
- Leiskite atvėsti 10 minučių, išimkite iš formos ir patiekite.
Skanaus!