Ingredientai:
- 1 sluoksniuotos tešlos lakštas (naudojau „Mantinga“ sluoksniuotos tešlos didelius lakštus)
- 70g parmezano sūrio
- 200g smidrų
- 2š. alyvuogių aliejaus
- 1 kiaušinio trynys (aptepimui)
- 1 š vandens
- Druskos
- Pipirų
Jums taip pat gali patikti:
1. Sluoksniuotą tešlą atšildykite šaldytuve per naktį arba bent kelios valandos iki gaminimo.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 180C.
3. Tešlos lakštą dėkite ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus ir lengvai pakočiokite. Dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
4. Tešlos lakšto vidų subadykite šakute palikdami maždaug 3cm rėmelį.
5. Paisruoškite smidrus. Nulaužykite kotelius ir apvoliokite aliejumi.
6. Išdėstykite smidrus „rėmo“ vidury, palikdami kraštą neuždengtą. Pabarstykite druska ir pipirais.
7. Išplakite kiaušinio trynį su vandeniu ir šepetėliu aptepkite likusį neuždengtą rėmelį.
8. Kepkite maždaug 20 minučių, kol „rėmelis“ gražiai išsipūs ir paruduos. Apibarskitike smidrus sūriu ir kepkite dar 5 min. arba kol išsilydys sūris.
9. Patiekite dar šiltą.
Skanaus!