Pyragas su rikota ir abrikosais (be miltų)

Pyragas lengvai paruošiamas, šlapias ir labai aromatingas. Abrikosus galima keisti, persikais arba slyvomis. O jei laukia iškyla ar kelionė galite išsikepti pyragą iš vakaro. Skanus tiek šiltas tiek ir atvėsęs.

Ingredientai:

  • 100g išlydyto sviesto
  • 3 šaukštai cukraus pudros
  • 180g maltų migdolų miltų
  • 250g rikotos sūrio
  • 3 dideli kiaušiniai
  • 80g medaus
  • 5-6 švieži abrikosai

Įkaitiname orkaitę iki 180° C temperatūros. Paruošiame 26 cm skersmens nuimamais kraštais pyrago formą.

Dideliame dubenyje sumaišome migdolų miltus su cukraus pudra. Supilame ištirpintą sviestą, pašildytą medų ir paplaktus lengvai kiaušinius.

Sudedame rikotos sūrį. Gerai išmaišome iki vientisos masės ir pilame į kepimo formą.

Abrikosus supjaustome puselėmis, išimame kauliukus ir išdėliojame apskritimu ant tešlos.

Kepame apie 40 minučių arba kol gražiai paruduos.

Atvėsiname ir išimame iš kepimo formos. Prieš patiekiant galima apibarstyti cukraus pudra.

Skanaus!!!

*Jei į iškylą planuojate po keleto valandų ar kitą dieną, pyragą atvėsinkite ir įvyniokite į kepimo popierių – tokiu būdu pyragas neapdžius ir išlaikys savo kvapnų aromatą iki kol bus valgomas.

Kiti receptai