Pyragas su bananais ir prancūziška karamele pyragų dienai

Pamenat mano argentinietiškojo „Rogel” gamybą? Kai likus vos keliom valandom iki ateinant svečiams į mano vidurinėlės gimtadienį ieškojau itališkos karamelės „Dulce de leche”. Tai va nuo tos dienos karamelės lentynėlių tyrinėjimas tapo kone liga. Tad karamelės mano kepiniuose dabar bus tikrai daugiau. Ir prancūziškoji karamelė „Confiture de lait” šiandien karaliauja tikrai neatsitiktinai.

Kadangi šiandien yra švenčiama pyragų diena, tai dar nuo vakar su vaikais bandėm sugalvoti pyrago receptą, kurį pagaminus valgytų visi. Ir visi vieningai sutarėme, kad karamelė bus pagrindinis ingredientas. Tada dar pagalvojau, kad reikia įdėti bananų kaip atsvarą saldžiajai karamelei. Merginos pageidavo maskarponės „debesėlių” ir galiausiai pyragas gavosi labiau tortas nei pyragas, bet tikrai skanus, gaivus, greitai pagaminamas, o skonis primena karamelinę pasaką ant maskarponės „debesėlių”.

Pagrindui galite naudoti ką tik sugalvosite: sausainius, „damų pirštelius” ar pirktinį biskvitą. Aš visada renkuosi gaminti namuose, kad ir paprasčiau, bet bent jau žinau kokius produktus naudojau. Tad ir šįkart kepiau labai paprastą, bet purų biskvitą:

Biskvitui reikės:

  • 4 kiaušinių
  • 50g cukraus (jei nenaudosite karamelės reikėtų dėti daugiau 70-90g)
  • 100g bet kokių miltų
  • 70g sviesto
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

Pasiruoškite 26 arba 28 cm skersmens formą.

Kiaušinius išplakite su cukrumi, pilkite ištirpintą sviestą įsijokite miltus ir kepimo miltelius.

Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min kol gražiai paruduos. Atvėsinkite.

Viršutiniam sluoksniui reikės:

  • 250g „Confiture de lait” karamelės
  • 3 bananų
  • 200g maskarponės
  • 200ml riebios grietinėlės (35%)
  • 70g cukraus pudros
  • 1 arbatinio šaukštelio citrinos sulčių

Grietinėlę išplakite su cukraus pudra ir citrinos sultimis iki standžių putų, sudėkite maskarponę.

Pyrago surinkimas:

Ant biskvito tepkite karamelę. Dėkite maždaug 2cm storio bananų riekeles ir viską gražiai užklokite maskarponės-grietinėlės kremu.


Skanių pyragų!!!

Kiti receptai