Šios savaitės #produktoissukis produktas – poras. Ir tai nr.1 produktas mano virtuvėje.
Tad šią savaitę iššūkio čia mažai, o atvirkščiai renkuosi kokius receptus gaminti. Tai produktas, kuri visada turiu šaldytuve, o mano daržininkystės žinios patobulėjo iki to, kad porus pirkti iš parduotuvės reikia vos 1-2 mėn. per metus. Tad porų mūsų gyvenime yra tikrai daug. Akylesni sekėjai turbūt pastebėjo, kad beveik visur svogūną keičiu į porą, nes mano organizmas tiesiog netoleruoja svogūnų.
O grįžtant prie recepto, tai dalinuosi labai paprasta, iš vos kelių ingredientų, pertrinta bulvių ir porų sriuba.
Bulves mėgstančių mūsų šeimoje dauguma, tad ši sriuba buvo tikras atradimas visiems .
Ingredientai:
- 3 šaukštai nesūdyto sviesto
- 2 skiltelės česnako,
- 3 dideli porai,
- 3 didelės bulvės,
- 1/2 šaukštelio druskos arba pagal skonį
- juodųjų pipirų
- 1l daržovių arba vištienos sultinio,
- 50ml grietinėlės
- Smulkintų petražolių pateikimui
1. Puode ištirpinkite sviestą. Sudėkite smulkintus česnakus ir porus. Pakepinkite, kol suminkštės (apie 5 minutes).
2. Sudėkite smulkiai pjaustytas bulves, druską, pipirus ir patroškinkite uždengę puodą dar 5 minutes arba tol, kol bulvės pradės minkštėti.
3. Supilkite sultinį, išmaišykite ir užvirinkite. Virkite, kol bulvės visiškai suminkštės (apie 10 minučių).
Jums taip pat gali patikti:
4. Elektriniu trintuvu sutrinkite viską iki tyrės ir grąžinkite į puodą, pavirkite dar 3–5 minutes ant nedideles kaitros. Nukėlę nuo kaitros įmaišykite grietinėlę.
5. Prieš patiekdami apibarstykite smulkintomis petražolėmis.
*Taip pat galite apibarstyti skrudinta šonine arba apšlakstyti alyvuogių aliejumi.
Skanaus!