Paprastas slyvų pyragas

Šis pyragas toks paprastas, kad net abejojau ar verta dalintis bet… daug kartų įsitikinau, kad paprasti receptai būna dažnai ir geriausi.

Slyvų rekomenduoju nepagailėti. 15vnt. yra tik orientacinis skaicius, viskas priklauso nuo slyvų dydžio ir sultingumo. Manau jis labai patiks rūgštelės desertuose mėgėjams. Tad, kad slyvos neliktu galvos skausmu, kepam pyragus!

Suplanuok savo šeimos meniu

Ir taupyk laiką, pinigus ir energiją!

Paprastas slyvų pyragas

Įvertinimų nėra
Gaminimo laikas 15 minutes
Kepimas 50 minutes
Visas laikas 1 hour 5 minutes
Patiekalas Desertas
Porcijos 8

Reikės
  

  • Apie 15 slyvų
  • 3 vnt. kiaušinių
  • 200 g cukraus
  • 270 g universalių miltų
  • šaukštelio kepimo miltelių
  • 100 g sviesto
  • 100 g graikiško jogurto
  • 1 citrinos sulčių
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 100 g cukraus pudros apibarstymui

Gaminimas
 

  • Įkaitinkite orkaitę iki 175°C.
  • Slyvas perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus ir sudėkite į sviestu patektą kepimo formą. Keletą puselių galite pasilikti papuošimui.
  • Dideliame dubenyje iki šviesios purios masės išplakite kiaušinius, cukrų, citrinos sultis ir vanilinį cukrų. Supilkite ištirpintą sviestą.
  • Po truputį į dubenį įsijokite miltus ir kepimo miltelius. Išmaišykite iki vientisos masės ir įmaišykite jogurtą.
  • Supilkite tešlą ant slyvų ir išlyginkite. Sudėkite pasiliktas slyvas.
  • Kepkite 50 – 55 minutes (priklausomai nuo jūsų orkaitės).
  • Leiskite atvėsti apie 15 minučių.
  • Apibarstykite cukraus pudra (nebūtina).
  • Skanaus!
Žymė Pyragas
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!

Kiti receptai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas