Ir nors vaflių perteptų karamele prekybos centruose galima įsigyti galybę variantų, man šie vafliai yra tikrų tikriausias „vaikystės skonis”. Nors kai geriau pagalvoju labiausiai gaminau juos studentiškais metais, kada reikėjo gaminti skaniai ir nebrangiai. Ingredientai vos keli, o skonis vertas milijono.
Jei niekada negaminote – tai žinokit, kad pabandę negalėsit sustoti ir gaminsit vėl ir vėl. Na o jei skonis pažįstamas, žinau, kad įkalbinėti pasigaminti tikrai nereikės.
Taigi, viskas labai paprastai:
- Indelis „Rududu”
- Pusė pakelio sviesto
- Vafliai
Sviestą ir „Rududu” pašildome kol viskas išsimaišo iki vientisos masės.
Pertepam vaflius, uždedame pjaustymo lentelę ant viršaus ir paspaudę sunkesniu daiktu dedame į šaldytuvą keliom valandom, o geriausiai per naktį.
Ir vualia, skaniausias gardumynas prie kavos ar arbatos paruoštas!