Ar prisimenat savo savarankiškai pagamintą pirmąjį patiekalą pagal receptą? Aš prisimenu.
Tai buvo karšti sumuštiniai su obuoliais 5-oje klasėje. Kadangi virtuvėje suktis nuo mažų dienų man niekas neleido, tai pirmosios pažintys su maisto gaminimu buvo per darbų (dabar jos vadinasi technologijų) pamokas. Bet tuos pirmuosius receptus matau tiesiog akyse dar ir dabar. Po to buvo dar ilgas kelias nuo to, kad maistą būtina gaminti tam, kad išgyventi iki to, kad tai gali būti maloni veikla, kūryba ir geras bei kokybiškas laikas su šeima ir draugais.
Bet grįžkim prie sumuštinių. Juos pagaminti taip paprasta, kad mano vaikai jau ir trimečiais būdami kepė (na orkaitės dalį mama tada dar padarydavo), o skonis – kad kartą paragavęs negali sustoti. Tad jei turit obuolių tikrai pabandykit išsikepti.
Ingredientai:
- Balto batono,
- Obuolių
- Cukraus
- Cinamono
- Grietinės
- Sviesto
- Citrinos sulčių obuoliams pašlakstyti.
Ir viskas čia pagal skonį ir norus.
Obuolius nulupame, išvalome ir sutarkuojame burokine tarka, pašlakstome citrinos sultimis, dedame cukraus, cinamono.
Batono riekeles patepame plonai sviestu (galima ir netepti). Dedame obuolių masę ant batono ir ant kiekvieno sumuštinio uždedame po šaukštelį grietinės.
Kepame iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 20min.
Skanaus!