Receptas turbūt visiems gerai žinomas, bet jei dar niekada nebandėt, tai būtinai pabandykit. Ypač jei sukat galvą kuo pavaišinti išrankiausius vaikus. Patikėkit, vaikai jį tikrai mėgsta, o pagaminamas jis greitai, nesudėtingai ir vos keli ingredientai.
Aš gaminau 20cm skermens formoje. Jei gaminsit 26cm ar 28cm skersmens formoje, ingredientų reikėtų dvigubo kiekio.
Pagrindui:
- 16 vnt. „Oreo” sausainių
- 60 g sviesto
Kremui:
- 250 g „Filadelfijos” sūrio
- 250 g maskarponės sūrio
- 250 g grietinėlės, 35% riebumo
- 8 vnt. „Oreo” sausainių
- 4 šaukštai cukraus pudros
Papuošimui:
- 8 vnt „Oreo” sausainių
Formos, nusegamais kraštais, dugną išklokite kepimo popieriumi.
Pagrindui skirtus sausainius atskirkite ir išimkite kremą (jį panaudosite torto kremui). Sausainius sutrupinkite elektriniu trintuvu iki smulkių trupinių ir sumaišykite su tirpintu sviestu. Suberti į formą ir paspaudžiant išlyginkite per visa dugną. Kol paruošite kremą, palikti stingti šaldytuve.
Jums taip pat gali patikti:
Sūrius sumaišykite su cukrumi ir kremu nuo pagrindui skirtų sausainių. Grietinėlę išplakite iki standumo ir atsargiai įmaišykite į sūrio masę. Sausainius sutrupinkite (stambiau nei pagrindui) ir įmaišykite į sūrio masę. Viską supilkite ant pagrindo.
Papuošimui skirtus sausainius dedame ant viršaus, galima sumalti iki trupinių arba sulaužyti stambesniais gabaliukais. Arba dalį smulkiau, dalį – stambiau.
Prieš patiekiant bent 10 – 12 valandų palaikome šaldytuve.
Skanaus!