Kai prasideda vasara ir uogų sezonas, neišvengiamai norisi nekepto maskarponės kremo torto. Tai tarsi vasaros tradicija.
Pernai gaminau ne kartą maskarponės tortą su braškėmis ir šilauogėmis. Šiemet maskarponės tortų sezono atidarymui norėjosi kažko gaivesnio ir naujo.
Kadangi namuose turėjau citrininės želė, tai daug negaljonat nekeptas maskarponės tortas tapo citrininiu.
Šiam vasariška gaiva dvelkiančiam tortui reikės:
- Damų piršteliai pagrindui (priklauso nuo formos į kurią darysite tortą dydžio)
- 400ml grietinėlės (35%)
- 250g maskarponės
- 40g cukraus
- 2 citrininės želės pakuotės (1 pakuotę reiktų pasiruošti iš anksto, geriausiai iš vakaro)
- ½ citrinos sultys
Želatiną paruošiame pagal instrukciją. Vienos pakuotės turinį pilame į plokščią indą ir dedame į šaldytuvą sustingti (tą galima padaryti iš vakaro), kitos pakuotės turinį pasiruošiame ir atvėsiname, jį panaudosime maskarponės kremui.
Damų pirštelius prieš išklojant formos dugną reiktų labai trumpai pamirkyti kavoje arba kakavoje. Galima naudoti ir sultis arba sirupu paskanintą vandenį. Tiesiog pasirinkite ką mėgstate arba ko tuo metu kai gaminate tortą norisi.
Grietinėlę kartu su cukrumi ir citrinos sultimis išplakite iki standžių putų. Sudėkite maskarponę ir viską išplakite iki vientisos masės. Mentele įmaišykite antrosios pakuotės atvėsintą želė.
Pilkite maždaug pusę kremo masės ant damų piršteliai iškloto formos dugno , tada išdėliokite kubeliais supjaustytus iš anskto pasiruoštus želė gabalėlius ir užpilkite likusiu kremo sluoksniu.
Viską palikite sustingti, geriausiai per naktį. Prieš patiekiant papuoškite citrinomis ir mėtomis.
Skаnaus!!!