Matcha – tai žaliosios arbatos milteliai. Jiems gaminti naudojami tik jauniausi ir šviežiausi arbatos lapeliai, pašalinus arbatos lapelių kotelius ir gysleles. Žaliosios arbatos milteliai naudojami ne tik klasikiniam arbatos gėrimui ruošti, bet ir įvairiems kokteiliams, desertams, kepiniams gaminti. Jiems suteikiant subtilaus arbatos skonio ir žinoma žalią spalvą.
O matcha ledus pasirinkau dėl dviejų priežasčių:
- Namų gamybos ledai pas mus šeimoje labai mėgstami ir nuolatos gaminami.
- Matcha miltelius konditerijoje planavau išbandyti jau labai seniai, bet viskas vis ir baigdavosi planais. Tad pagaliau įsigijau ir išbandžiau.
Jums reikės:
- 200ml grietinėlės
- 200ml pieno (galima naudoti kokosų pieną)
- 2 šaukštų matcha miltelių (aš dėjau 1, nes žalioji arbata nėra mano mėgstamiausia, tad dedant 2 šaukštus spalva bus dar intensyvesnė)
- 50ml cukraus
- žiupsnelis druskos.
Matcha miltelius reiktu ištirpinti mažame kiekyje pieno, kad gautųsi skysta košelė. Tada visus ingredientus supylus į puodą reikia pakaitinti kol ištirps cukrus ir viskas nusidažys vientisa žalia spalva. Atvėsinti ir pilti į ledų gaminimo aparatą.
O jei ledų gaminimo aparato neturite, kaip pasigaminti ledus skaitykite čia.