Tai austriškų labai populiarių sausainių receptas!
Lincas tai trečias pagal dydį Austrijos miestas, įkurtas dar romėnų, jis daug amžių tarnavo kaip svarbus prekybos kelių susikirtimo taškas.
Kiek anksčiau esu kepusi Linco pyragą, kuris abejingų nepalieka ir yra vienas mėgstamiausių mano pyragų, tad Kalėdoms artėjant susigundžiau iškepti ir šiuos Linco sausainius.
O juk kalėdinių sausainių niekada nebus per daug, ypač kai jie toki skanūs kaip šie!
Tiek sausainių tiek ir tartos ypatingumas slypi džemo ir trapios tešlos derinyje. Tik yra kaip ir nusistovėjusi tradicija, kad pyragas kepamas su juodųjų serbentų džemu, o sausainiai su aviečių.
Naminiai Linco sausainiai
Reikės
- 370 g universalių miltų
- 100 g cukraus pudros
- 1 vnt. kiaušinio
- 250 g sviesto (atšaldyto)
Papildomai
- Aviečių uogienė įdarui
- Cukraus pudros apibarstymui
Gaminimas
- Miltus ir cukraus pudrą išsijokite ant švaraus stalviršio ir išmaišykite. Viduryje padarykite duobutę ir supilkite išplaktą kiaušinį. Vėl išmaišykite ranka arba šakute.
- Dėkite kubeliais supjaustytą sviestą. Sviestą trupinkite tarp pirštų ir taip sumaišykite su miltais, kol masė atrodys kaip trupinėlis. Dabar kantriai minkykite tešlą. Kai sviestas šiek tiek suminkštės, tešla gražiai susimaišys.
- Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę laikykite šaldytuve per naktį.
- Kitą dieną tešlą kelis kartus perminkykite, kad lengvai atsileistų. Darbo paviršių ir tešlą pabarstykite miltais.
- Iškočiokite tešlą plonai. Ir išspauskite pasirinktas formeles. Sausainių su skylutėmis viduryje turite padaryti lygiai tiek kiek jų yra be skylučių.
- Sausainius dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 170°C įkaitintoje orkaitėje 8-10 minučių. Stebėkite. Sausainiai turi būti blyškūs iš viršaus, bet šviesiai rudi iš apačios.
- Iškepusius sausainius perkelkite ant grotelių ir leiskite jiems visiškai atvėsti.
- Suformuokite sausainius: ant sausainio be skylutės dėkite nedidelį kiekį uogienės uždenkite jį sausainiu su skylute. Apibarstykite cukraus pudra.
- Skanaus!