Nachos su jautienos faršu

Jums reikės:


• 1 didelės pakuotės Nachos traškučių
• 250g smulkintos jautienos
• 150g susmulkinto čederio sūrio
• 4 valgomųjų konservuotų kukurūzų
• 1 česnako skiltelė
• 1 skardinė garuose virtų juodųjų pupelių,
• 1 skardinė smulkintų pomidorų
• 1/2 puodelio griežinėliais pjaustytų jalapeños (koreguokite pagal savo prieskonių pasirinkimą)
• Taco prieskonių mišinio
• Poro arba svogūno
• Aliejaus kepimui
• Sauja šviežios kalendros
• 60g grietinės arba jogurto (galima praturtinti česnako skiltele, druska, pipirais laimio sultimis )
• 1 pomidoro
• Čili pipirų
• Salsa padažo

Gvakamolei:


• 1 avokado
• 1 česnako skiltelė
• 1 valgomas šaukštas laimo sulčių
• Druskos pipirų

1. Įkaitinkite orkaitę iki 190°C ir pasiruoškite neaukštą kepimo skardą.
2. Ant kepimo skardos išdėliokite tortilijos traškučių sluoksnį.
3. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepkite smulkintus porus arba svogūnus. Šiems pakeitus spalvą sudėkite smulkintą česnaką. Ir galiausiai faršą. Maišydami kepinkite keletą minučių, paskaninkite druska, pipirais, Taco prieskoniais. Patroškinus viską apie 10min., sudėkite pupeles, kukurūzus ir konservuotus pomidorus. Leiskite dar keletą minučių skoniams apsijungti.
4. Ant traškučių užbarstykite pusę susmulkinto sūrio.
5. Ant sūrio dėkite faršo troškinį ir uždenkite likusiu sūriu.
6. Kapikite 10-15 minučių arba kol sūris išsilydys.
7. Kol kepa nachos iš nurodytų ingredientų pasiruoškite gvakamole:avokadą sutrinkite šakute, įspauskite laimo sultis, česnaką, paskaninkite druska, pipirais.
8. Išimkite nachos iš orkaitės ir pridėkite pjaustyto pomidoro, laimo, jalapoeno, kalendros lapelių, gvakamolės ir grietinės arba jogurto. Gvakamolę ir jogurtą galite patiekti ir atskirai.

Skanaus!

Kiti receptai