Ingredientai:
- 4 kiaušiniai
- 1 ½ stiklinė gervuogių
- 100g cukraus
- 200 migdolų miltų
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 100 g sviesto
- Gervuogių, mėtų ir cukraus pudros papuošimui
Jums taip pat gali patikti:
- Kiaušinio baltymus atskirkite nuo trynių.
- Trynius išmaišykite su cukrumi. Į kiaušinių masę supilkite ištirpintą sviestą, migdolų miltus ir kepimo milteliais.
- Kiaušinio baltymus išplakite iki standžių putų ir per keletą kartų įmaišykite į masę. Viską gerai išmaišykite.
- Gautą masę supilkite į sviestu išteptą kepimo formą. Patogiausiai naudoti atsegamą kepimo formą.
- “Sutupdykite” gervuoges.
- Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje, priklausomai nuo pyrago storio, 30-40 minučių. Ar pyragas jau iškepė galite patikrinti su mediniu iešmeliu. Jei iešmelis švarus – pyragas iškepęs.
- Puoškite gervuogėmis, mėtomis ir apibarstykite cukraus pudra. Patiekite su puodeliu arbatos, kavos, ar stikline pieno.
Skanaus!