Midijos citrininiame padaže

Jūros gėrybės man visad buvo restoranų ir kelionių patiekalai. Atrodė kažkas egzotiško ir sudėtingo. Bet kai kelionės po Ispaniją metu vietinių pamokinti pabandėme jas paruošti patys, įsimylėjau iki negaliu. Dabar jūros gėrybės yra dažnas vakarienių patiekalas.

Šįkart midijos iš elektroninės parduotuvės „Euribija” tiekiančios tik aukščiausios kokybės produktus. Ten įsigiju ne tik midijas, bet ir kokybiškus mėsos ir žuvies produktus.

Midijos citrininiame česnako sviesto padaže puikus užkandis tiek prieš pagrindinį vakarienės patiekalą, tiek ir lengvai vakarienei ar vakarėliams.

Suplanuok savo šeimos meniu

Ir taupyk laiką, pinigus ir energiją!

Midijos citrininiame česnako ir sviesto padaže

Tai puikus užkandis tiek prieš pagrindinį vakarienės patiekalą, tiek ir lengvai vakarienei ar vakarėliams.
Įvertinimų nėra
Gaminimo laikas 20 minutes
Visas laikas 20 minutes
Patiekalas Užkandis
Virtuvė Ispanija

Reikės
  

  • 2 šaukštų sviesto
  • 1 nedidelio svogūno smulkiai supjaustyto
  • 2 skiltelių česnako smulkiai supjaustyto
  • ½ arbatinio šaukštelio čili dribsnių
  • 250 ml sauso baltojo vyno
  • 200 ml grietinėlės riebios
  • 500 g midijų su lukštais
  • Druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
  • 1 citrinos sulčių ir žievelės
  • ½ puodelio kapotų petražolių lapelių

Gaminimas
 

  • Didelėje keptuvėje (su dangčiu) ištirpinkite sviestą, jame pakepinkite svogūną, česnaką ir čili dribsnius, kol pasklis kvapas.
  • Supilkite baltąjį vyną ir troškinkite, kol sumažės perpus. Tuomet supilkite grietinėlę ir troškinkite dar 2–3 minutes.
  • Sudėkite midijas ir uždenkite keptuvę.  Troškinkite ant silpnos kaitros apie 8–10 minučių.
  • Nukelkite nuo ugnies. Pagal skonį pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais, įmaišykite citrinos sultis, smulkiai tarkuotą žievelę. Gausiai apiberkite petražolėmis.
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!

Kiti receptai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas