Ledai karštą vasaros dieną…. skamba tiesiog taikliai. Bet šie ledai ypatingi – čia nė gramo pridėtinio sukraus, gaivūs, saldūs ir labai labai skanūs.
Šį šerbetą gaminu jau senokai, bet vis neatrasdavau progos pasidalinti receptu, tad kai produktoissukis savaitės produktu buvo paskelbtas melionas pagalvojau, kad tai ir yra ta proga.
O šio šerbeto recepto autorė, yra mūsų mažoji.
Ji jį tiesiog susapnavo ir pusiau per miegus išpyškino, kad kai grįš iš darželio, šaldiklyje nori rasti apvalią permatomą dėžutę su arbūziniais ledais ir baziliko lapeliu. Kiek pagalvojus pataisė, kad geriau bus melioniniai ledai. Ilgai negalvojus paprieštaravau, kad kažin ar kažkas gero gausis. Bet tada sekė visas planas, kad aš tikrai mokėsiu nulupti melioną, jį susmulkinti ir sudėti į ledų aparatą (jei neturit ledų gaminimo aparato, kaip pasigainti ledu be jo skaitykite čia >>). Užmigo net nesulaukus mano pažado.
Ryte žinoma pasitikslino ar aš viską supratau, o man visą rytą tas planas nedavė ramybės, tai ėmiau ir nusipirkau melioną, sutryniau minkštimą trintuvu ir kantriai laukiau rezultato. Ir nors šerbeto nemėgstu ir niekada negaminu, šis buvo nepakartojami. Ir jokio pridėtinio cukraus.
Ir taip jau antrus metus, perkam melionus gaminti melioninį šerbetą apvaliuose dėžutėse su baziliko lapeliu.