Marokietiškas vištienos troškinys „Tadžinas“

Šis paveikslėlis neturi alt atributo; jo failo pavadinimas yra img7272-1024x683.jpg

„Tadžinas“ – laikomas marokietiškos virtuvės pažiba. Šis troškinys yra vadinamas molinio puodo „Tadžino“, kuriame troškinys tradiciškai yra gaminamas vardu. Šis indas išsiskiria savo forma – jo dugnas plokščias, o viršus – kūgio formos ir atviras garams išeiti. Jame visi ingredientai ilgai ir lėtai troškinami krosnyje ar ant žarijų ir visas procesas galinti trukti ir nuo keleto valandų iki gero pusdienio.

Deja, bet nei puodo nei žarijų šiam patiekalui gaminti neturiu, tad rinkausi kur kas paprastesnį ir įprastesnį gaminimo būdą paprastame puode, su visa puokšte prieskonių ir daržovių, kas yra tiesiog neatskiriama šio patiekalo dalis.

Ir nors naudojau konservuotas alyvuoges, tačiau subtilus kartumas buvo jaučiamas. Na ir citrina bei kalendros šiame troškinyje tikrai vaidina ne paskutinį vaidmenį. Tad jei pasiilgote paprastos egzotikos ir lengvai pagaminamo patiekalo – šis troškinys kaip tik visa tai ir apjungia.

Ingredientai:

  • 5-6 vištų blauzdelių su kaulu
  • Paprika
  • Poro balta dalis
  • 1 citrina
  • 1 vidutinio dydžio morka
  • 500g alyvuogių be kauliukų (geriau konservuotų)
  • 5-6 česnakų skiltelės
  • 0,5l vištienos sultinio
  • 700g skardinės konservuotų pomidorų be odelių
  • Pusė šaukštelio cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis kumino
  • 1 arbatinis šaukštelis ciberžolės
  • 1 arbatinis šaukštelis saldžiosios paprikos
  • Sauja kalendrų
  • Druskos
  • Pipirai
  • Aliejus kepimui
  • Virtų ryžių pateikimui

Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepame vištieną iš abejų pusių.

Puode įkaitiname aliejų (galima naudoti likusį nuo vištienos kepimo) ir pakepiname smulkiai supjaustytą porą ir morkas. Dedame pjaustytą papriką, kiek vėliai česnakus, prieskonius ir konservuotus pomidorus.

Kai viskas apsijungia dedame smulkiai supjaustytą citriną (su žievele!), alyvuoges ir kalendras (dalį pasiliekame papuošimui). Pakaitiname keletą minučių, sudedame mėsą ir užpilame viską sultiniu, kad apsemtų. Sumažiname kaitrą ir paliekame troškintis apie valandą.

Aptiekiame su ryžiais.

Skanaus!

Kiti receptai