Tai patiekalas, kurį gaminu labai daug metų ir dar niekam jis nenusibodo. Tai patiekalas, kurį gaminu, kai nėra laiko gaminti, kai norisi kažko be mėsos ar daržas lūžta nuo špinatų.
Nežinau kur paslaptis, bet šviežių špinatų turiu visą laiką kai tik nėra sniego. O svarbiausiai, jį valgo visa šeima ir nereikia slapstyti špinatų, atvirkščiai visi prašo kuo daugiau padažo! Tad mūsų šaldytuve beveik visada galima rasti neriebios grietinėlės (kadangi dedami yra net du sūriai, tai gaunasi pakankamai riebu ir taip) bei mėlynojo palėsinio sūrio. Juk niekada nežinai kada bus tas „nėra laiko” ar „tingiu gaminti”.
Tad kuomet rašiau apie žalią spalvą maisto spalvų terapijoje, net nesuabejojau, kad patiekalas kuriuo dalinsiuosi bus su špinatais ir kad geriausias patiekalas su špinatais yra makaronai su špinatais ir mėlynuoju pelėsiniu sūriu.
Ingredientai:
- 500g špinatų (ir kuo daugiau tuo skaniau)
- 150g mėlynojo pelėsinio sūrio
- 3 česnako skiltelės
- 400g grietinėlės 10proc. riebumo
- 150g tarkuoto parmezano
- Pakuotė mėgstamų makaronų
- 2 šaukštai aliejaus kepimui
- Makaronus išvirkite pagal instrukciją ant pakuotės.
- Keptuvėje su aliejumi pakepinkite smulkiai supjaustytus česnakus.
- Supilkite grietinėlę ir kiek pakaitinkite.
- Sudėkite sūrius ir nuolatos maišydami ištirpinkite.
- Sūriams ištirpus sudėkite špinatus. Aš dedu nepjaustytus, bet jei špinatai didesni patarčiau stambiai supjaustyti. Viską pakaitinkite ant vidutinės ugnies kol špinatai suvys. Tai truks vos keletą minučių.
- Patiekite su mėgstamais makaronais.