Kriaušių ir „Bri“ sūrio tarta

Kriaušės – mano mylimiausias rudens vaisius.

Kadangi mano patiekaluose kriaušės dažniausiai būna desertuose, tai šįkart nusprendžiau, kad gaminsiu ne desertą, o ką nors, kas tiks vakarojant prie filmo. Tad teliko tik pasitelkti fantaziją ir truputį palaukti rezultato.

O rezultatas nustebino gerąja prasme, nes kriaušė kartu su rozmarinu ir „Bri“ sūriu suskambėjo labai prabangiai. Jei mėgstat saldžius, net ir rimtus patiekalus, drąsiai gaminkit šią tartą ir pusryčiams ar lengvai vakarienei.

Ingredientai:

  • 1 sluoksniuotos tešlos lakštas (naudojau „Mantinga” sluoksniuotos tešlos didelius lakštus)
  • 70g „Brie“ sūrio
  • 1 vidutinė kriaušė
  • 2 šakelės šviežio rozmarino (skanu ir su čiobreliu)
  • Muskato riešuto
  • Cinamono
  • 1 š. agavų sirupo
  • 1 kiaušinio trynys (aptepimui)
  • 1 š vandens

1. Sluoksniuotą tešlą atšildykite šaldytuve per naktį arba bent kelios valandos iki gaminimo.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 180C.

3. Tešlos lakštą dėkite ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus ir lengvai pakočiokite. Dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.

4. Tešlos lakšto vidų subadykite šakute palikdami maždaug 3cm rėmelį.

5. Supjaustykite „Brie“ sūrį plonais griežinėliais. Kriaušę taip pat supjaustykite plonais griežinėliais ir pašalinkite sėklas.

6. Išdėstykite sūrį ir kriaušes „rėmo“ vidury, palikdami kraštą neuždengtą. Pabarstykite rozmarinais, muskato riešutu ir cinamonu. Apšlakstykite agavų sirupu.

7. Išplakite kiaušinio trynį su vandeniu ir šepetėliu aptepkite likusį neuždengtą rėmelį.

8. Kepkite maždaug 20  minučių,  kol „rėmelis“ gražiai išsipūs ir paruduos.

9. Patiekite dar šiltą.

Skanaus!

Kiti receptai