Keksas su Rikotos sūriu ir avietėmis

Avietės – mano uoga. Net ir namuose esam pasiskirstę: vyras augina  šilauoges, o aš avietes. kas mane pažįsta, niekad nekyla klausimų kokiu desertu mane nudžiuginti. Jei tik yra avietės, kiti variantai net nesvarstytini.  Tad pagalvojau, jog tikra netvarka, kad tinklaraštyje nėra kekso su avietėmis, nes ir keksus aš mėgstu

Suplanuok savo šeimos meniu

Ir taupyk laiką, pinigus ir energiją!

Šis keksas be jokių įmantrybių, pagaminamas greitai ir paprastai. Turėtų patikti tiems, kas mėgsta šlapesnius pyragus. Man net norėjosi daugiau tokio lengvumo jame, bet rikota yra rikota ir jos kepiniuose niekada neatsisakyčiau dėl jos švelnumo, kad ir ne toks purus galutinis variantas gaunasi. O kepdama šį keksą ne veltui rinkausi būtent rikotą, varškė čia būtų kiek per rūgšti, nes avietės taip pat yra rūgščios. Na bet jei kepsite pagal šį receptą keksą su kitomis uogomis pvz. šilauogėmis, tai ir rikotą drąsiai galite keisti varške.

Keksas su Rikotos sūriu ir avietėmis

Įvertinimų nėra
Gaminimo laikas 15 minutes
Kepimo laikas 45 minutes
Visas laikas 1 hour
Patiekalas Desertas
Porcijos 8

Reikės
  

  • 3 vnt. kiaušinių
  • 100 g sviesto
  • 250 g Rikotos sūrio
  • 150 g cukraus
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 220 g miltų
  • Žiupsnelis druskos
  • Aviečių ir mėtų papuošimui

Gaminimas
 

  • Orkaitę įkaitinkite iki 180C. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.
  • Trynius išplakite kartu su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska iki baltos masės. Supilkite ištirpintą sviestą. Viską gerai išmaišykite. Sudėkite rikotą, supilkite grietinę ir vėl viską išmaišykite.
  • Kitame dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius.
  • Sumaišykite skystuosius produktus kartu su sausaisiais.
  • Pabaigoje atsargiai įmaišykite iki standžių putų išplaktus kiaušinių baltymus.
  • Mentele įmaišykite avietes.
  • Tešlą pilkite į kekso formą ir kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje 40 -45 min. Išėmę iš orkaitės atvėsinkite.
  • Puoškite avietėmis ir mėtomis.
  • Skanaus!!!
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!

Kiti receptai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas