Avietės – mano uoga. Net ir namuose esam pasiskirstę: vyras augina šilauoges, o aš avietes. kas mane pažįsta, niekad nekyla klausimų kokiu desertu mane nudžiuginti. Jei tik yra avietės, kiti variantai net nesvarstytini. Tad pagalvojau, jog tikra netvarka, kad tinklaraštyje nėra kekso su avietėmis, nes ir keksus aš mėgstu
Šis keksas be jokių įmantrybių, pagaminamas greitai ir paprastai. Turėtų patikti tiems, kas mėgsta šlapesnius pyragus. Man net norėjosi daugiau tokio lengvumo jame, bet rikota yra rikota ir jos kepiniuose niekada neatsisakyčiau dėl jos švelnumo, kad ir ne toks purus galutinis variantas gaunasi. O kepdama šį keksą ne veltui rinkausi būtent rikotą, varškė čia būtų kiek per rūgšti, nes avietės taip pat yra rūgščios. Na bet jei kepsite pagal šį receptą keksą su kitomis uogomis pvz. šilauogėmis, tai ir rikotą drąsiai galite keisti varške.
Jums taip pat gali patikti:
Keksas su Rikotos sūriu ir avietėmis
Reikės
- 3 vnt. kiaušinių
- 100 g sviesto
- 250 g Rikotos sūrio
- 150 g cukraus
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- 220 g miltų
- Žiupsnelis druskos
- Aviečių ir mėtų papuošimui
Gaminimas
- Orkaitę įkaitinkite iki 180C. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.
- Trynius išplakite kartu su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska iki baltos masės. Supilkite ištirpintą sviestą. Viską gerai išmaišykite. Sudėkite rikotą, supilkite grietinę ir vėl viską išmaišykite.
- Kitame dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius.
- Sumaišykite skystuosius produktus kartu su sausaisiais.
- Pabaigoje atsargiai įmaišykite iki standžių putų išplaktus kiaušinių baltymus.
- Mentele įmaišykite avietes.
- Tešlą pilkite į kekso formą ir kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje 40 -45 min. Išėmę iš orkaitės atvėsinkite.
- Puoškite avietėmis ir mėtomis.
- Skanaus!!!
-
Maisto planavimas – asmeninė konsultacija€39,00
-
Asmeninis 1 savaitės meniu sudarymas€25,00
-
Product on saleKaip suplanuoti meniu šeimai: 4 savaičių kursasOriginal price was: €89,00.€49,00Current price is: €49,00.